Index Vakbarát Hírportál

Bronzérmet nyert a magyar férfi öttusacsapat a budapesti Európa-bajnokságon

2024. július 13., szombat 19:53

Bronzérmet nyert a Koleszár Mihály, Bereczki Richárd, Tamás József összeállítású magyar csapat a budapesti öttusa Európa-bajnokság férfi versenyében. Ez a negyedik magyar érem a kontinensviadalon.

Ahogyan arról korábban az Index is beszámolt, bronzérmet nyert a magyar női csapat – Erdős Rita, Simon Sarolta, Réti Kamilla összeállításban – a budapesti öttusa-Európa-bajnokság versenyében, hozzájuk hasonlóan pedig a férfiak csapata is a dobogó harmadik fokára álhatott fel a hazai rendezésű, budapesti Európa-bajnokságon. 

A Koleszár Mihály, Bereczki Richárd, Tamás József összeállítású magyar csapat a 18-as döntőben az olaszok és az ukránok triói ellen szerepelt, így a csapatverseny érmei közöttük dőltek el.

Az élen az olaszok végeztek, az ezüstöt az ukránok harcolták ki. Egyéniben Koleszár negyedik, Bereczki kilencedik, Tamás pedig a 16. lett.

A magyar trió a hazaiak negyedik érmét szerezte ezzel már az Eb-n. Hétfőn második lett férfi váltóban Koleszár Mihály és Bereczki Richárd, illetve harmadik női váltóban az olimpiára készülő Guzi Blanka Eszes Noémival, szombaton pedig a női csapat is bronzérmet ünnepelhetett. 

Rovatok