Index Vakbarát Hírportál

Szívinfarktust kapott Ónodi Henrietta, közösségi gyűjtést indítottak a felépüléséért

2024. július 26., péntek 14:34

Közösségi gyűjtést indított az olimpiai bajnok tornász, Ónodi Henrietta rehabilitációjáért testvére, Barbara. A sportolón tavasszal életmentő műtétet hajtottak végre, de hosszú távú gyógykezelésre van szüksége, amely rendkívül költséges.

Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tavasszal kapott szívinfarktust, megállt a szíve, és újra kellett éleszteni. Az orvosok életmentő műtétet hajtottak végre rajta, és bár az operáció jól sikerült, rendkívül költséges az olimpiai bajnok rehabilitációja. A sportoló testvére, Barbara ezért közösségi finanszírozás útján kér segítséget a tornász kórházi ellátásához. 

Mint sokan tudjátok, Heni egy magyar nemzeti hős, arany- és ezüstérmes olimpikon, aki mindig az elsők között volt, aki kezet nyújtott és támogatta a rászorulókat, most pedig a ti segítségetekre van szüksége! Sokat tett a tornásztársadalomért és a sportágért, hihetetlenül önzetlen volt, most rajtunk a sor, hogy segítsünk neki ebben a nehéz időszakban

– fogalmazott segítségkérő üzenetében Ónodi-Klausler Barbara, akinek a bejegyzésből az is kiderült, hogy az 50 éves bajnok idén március 28-án egy floridai élelmiszerboltban lett rosszul. Henriettát azonnal kórházba vitték, út közben többször is újraélesztették, de végül sikerült stabilizálni az állapotát.

Mint írta, ahhoz, hogy Henrietta visszanyerje az egészségét, hosszú távú ápolást és kiterjedt rehabilitációt igényel. Az adományokat a sportoló gyógyszereire, gyógykezelésére és kórházi számláira fordítják majd. 

Rovatok