Index Vakbarát Hírportál

Eufória és halálfélelem – megrendeztük a párizsi olimpiát Budapesten

2024. augusztus 14., szerda 19:38

Két és fél hetes párizsi tartózkodást követően hétfőn nemcsak a magyar olimpiai csapat nagyobb része, hanem az Index kétfős helyszíni tudósítói stábja is hazaérkezett az ötkarikás játékokról. De milyen élményekkel gazdagodtak? Mit tapasztaltak? Mit visznek magukkal tovább az életben szakmailag és emberileg?

A Sportcast legújabb, rendhagyó epizódjában „a hóhért akasztottuk”, és saját magunk vendégei voltunk. Huber Tamás és Kocsmár-Tóth István élménybeszámolója tovább színezi a szürkeséggel aligha vádolható párizsi rendezést, a visszhangos, hat arany-, hét ezüst- és hat bronzérmet, valamint megannyi kiváló helyezést és felejthetetlen emlékeket hozó magyar szereplést.

A műsorban kitérünk arra, hogy a megfeszített műszakban melyik volt az a pillanat, ami átkattintotta az újságírót, hogy olimpiáról tudósít? Milyen érzések kavarogtak bennük a vegyes zónában, amikor Kapás Boglárka pályafutását lezáró, vagy Mikler Roland válogatotti karrierjének utolsó nyilatkozatát adta, és miként élték meg egy spanyol szakember, a magyar férfi kézilabda-válogatottat irányító Chema Rodríguez érzelmes értékelését a csoportkörös búcsúnkat jelentő, franciák elleni vereséget követően.

Az epizódban érintettük azt is, hogy…

Az Index Sportcast korábbi adásait ide kattintva érheti el.

(Borítókép: Kocsmár-Tóth István és Huber Tamás. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok