Index Vakbarát Hírportál

Nem Szoboszlai Dominikról szólt a Liverpool győzelme, Arne Slot először cserélte le

2024. szeptember 21., szombat 18:42

Hatvan perc jutott Szoboszlai Dominiknak a Liverpool csapatában a Bournemouth elleni Premier League-meccsen. Túl sok vizet nem zavart honfitársunk, hacsak az nem említésre méltó, hogy a második hazai gólnál ügyesen átlépte a labdát, amelyet Luís Diaz így könnyedén tudott a hálóba lőni. Arne Slot menedzser először cserélte le válogatottunk csapatkapitányát.

Mivel már félidőre kialakult a 3–0-s végeredmény, azaz eldőlt a három pont sorsa, Arne Slotot senki és semmi sem kényszerítette arra, hogy csapágyasra járassa kulcsembereit. Például Szoboszlai Dominiket, aki eddig a holland mester keze alatt egyetlen percet sem pihent. Most egy óra után leülhetett honfitársunk a nézőtérre, mert már zsebben volt a három pont, amivel egyelőre a tabella élére ugrott a ’Pool. 

Az osztályzatok nem hazudnak, nem ez volt Szoboszlai élete meccse, de most ez is belefért. 

Liverpoolworld.uk: 6. Energikus volt az első félidőben, de a döntései egy kicsit félrementek olykor. Le is cserélték a 61. percben.

Liverpool.com: 7. Még mindig keresi a legjobb megoldásokat, amikor nála van a labda a támadóharmadban. Egy alkalommal például bajba keveredett egy ellentámadás közben, ahelyett hogy rálőtte volna vagy lepasszolta volna a labdát.

Liverpoolecho.co.uk: 7. Benne volt a második gólban (végre valaki észrevette, hogy Szobo átlépte a labdát! – a szerk.), szünet előtt pedig elkezdett berregni a motorja. Aztán lecserélték.

Sofascore.com: 6,9. A leggyengébb érdemjegy a csapatban. Érdekes módon Kerkez Milos jobb osztályzatot kapott a Bournemouthban, 7,4-et.

Thisisanfield.com: 7. Ez volt a hatodik meccs zsinórban, hogy ugyanúgy állt fel a liverpooli középpálya. Szoboszlai talált üres területeket, de megint gondjai akadtak a helyes döntésekkel a labda birtokában. Visszafogott teljesítményt nyújtott, rászolgált a cserére egy óra elteltével.

Goal.com: 5. Ez nem az ő napja volt. Egy jó lehetőséget magasan a léc fölé bombázott az első félidőben, valahogy elment mellette a meccs. Végül lekapták egy óra elteltével.

90min.com: 6. Egy újabb energikus teljesítmény a magyartól, de nagyobb befolyást is gyakorolhatott volna a meccs alakulására, ha egy kicsit ügyesebb az ellenfél tizenhatosánál.

 

Rovatok