Index Vakbarát Hírportál

Csillaghullás a Hungarian Darts Trophyn: Luke Humphries és Raymond van Barneveld is kiesett

2024. szeptember 22., vasárnap 08:34

A címvédő Dave Chisnall könnyedén jutott tovább a nyolcaddöntőbe, a regnáló világbajnok, a szintén angol Luke Humphries viszont kiesett a negyedik Hungarian Darts Trophy második fordulójában, az MVM Dome-ban. A sportág első számú világszervezete, a PDC égisze alatt futó European Tour budapesti állomásán szombat este már zsúfolásig tele küzdőtér várta a sztárokat, és a közönség jó része szemmel láthatóan készült a viadalra: jelmezben, arcfestéssel, mókás sapkában, de legalábbis valami táblára írt tréfás üzenettel hívta fel magára a figyelmet.

A „főműsoridőben” a világelit csaknem valamennyi tagja táblához lépett: Chisnall és Humphries mellett ott volt a kétszeres világbajnok skót Peter Wright, továbbá a szintén vb-győztes Rob Cross, Raymond van Barneveld, Gerwyn Price és Michael van Gerwen is – írta beszámolójában a Magyar Távirati Iroda.

A színes irokézfrizurájáról és a felesége által készített fejfestéséről ismert Wright 6–0-ra kiütötte az ausztrál Damon Hetát, Chisnall pedig csak egy leget vesztett a korábban a világranglistán második Michael Smitht búcsúztató walesi Jonny Claytonnal szemben. A 2021-es világbajnok, szintén walesi Gerwyn Price 5–2-re vezetett a nyitókörben Jehirszki Györgyöt verő Wessel Nijman ellen, de a holland – többek között egy 141-es kiszállóval – 6–5-re fordított. A változatos meccs elképesztő izgalmakat hozott, de néhány szurkoló ettől függetlenül vonatozással szórakoztatta magát a sörpadok között.

A PDC-nél, valamint a 2020-ban megszűnt BDO-nál összesen ötszörös vb-győztes holland Raymond van Barneveld meglepetésre 6–2-re kikapott a második kiemelt angol Ross Smithtől, míg a vb-címvédő Humphries végig hátrányban volt a „Német Óriásnak” becézett Gabriel Clemesszel szemben, és végül 6–5-re alulmaradt. A háromszoros világbajnok Van Gerwen igazi erődemonstrációt tartott, és a nap legmagasabb, 104,5-ös átlagával 6–2-re verte az angol Martin Lukemant úgy, hogy az első leget – ritka bravúrnak számító – kilenc nyíllal oldotta meg. Korábban kilencnyilast dobott a norvég Cor Dekker is.

Az este zárómeccsén a 2018-as világbajnok angol Rob Cross 6–1-re verte honfitársát, a korábbi hentes Andrew Gildinget.

Befejezte szereplését az utolsó magyar, Bezjian Alberto is, akit az angol Ryan Searle győzött le.

Vasárnap 13 órától a nyolcaddöntőkkel folytatódik a 175 ezer font (82 millió forint) összdíjazású viadal az MVM Dome-ban, a 22.15 órakor kezdődő finálé győztese 30 ezer fonttal (14 millió forint) gazdagodik.

Szombati eredmények:

Ajánlókép: Vörös Nándor

Rovatok