Index Vakbarát Hírportál

Csipes Tamara a kormány megkereséséről: Sírjak vagy nevessek?

2024. szeptember 28., szombat 07:37

Csipes Tamara olimpiai bajnok kajakozót felkérte a Kulturális és Innovációs Minisztérium egy családpolitikai kampány népszerűsítésére, ám a sportoló nem kér belőle, mert szerinte ma szülőként ételt is nehéz rakni az asztalra.

Sírjak vagy nevessek? – áll Csipes Tamara olimpiai bajnok kajakozó Instagramon közzétett, 24 órán át elérhető történetében, amelyben arról számolt be, hogy felkereste őt a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

A sportoló beszámolójából kiderül, hogy a minisztérium felkérte, népszerűsítse a kormány hamarosan induló, a népességfogyás elleni családpolitikai kampányát. Csipes „családban élni jó” címmel kapott e-mailt.

Az olimpiai bajnok erre reagálva azt írta az Instagramon, bár családban élni tényleg nagyon jó, de egyedülálló anyaként érti, hogy ez a legtöbb szülőnek óriási küzdelem és nehézség. „Már csak az olyan alapvető dolgok miatt is, mint ételt rakni az asztalra, megfelelő oktatásban részesíteni, az egészséget ápolni, biztonságos jövőt biztosítani” – írta.

Amíg ezek nincsenek rendben, addig mit kampányoljak emellett?  Bőven elég dolog van ránk nyomva, pontosan tudom az milyen, így köszi, ezt ne

– reagált a KIM megkeresésére az olimpikon. 

Rovatok