Index Vakbarát Hírportál

Exminiszter, operaénekes és Sziget-szervező is a budapesti olimpia nagykövete

2016. november 7., hétfő 13:04

Kilenc nagykövete lett a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázatnak, a posztra felkérteket hétfőn mutatták be, írja az MTI.

A magyar pályázat budapesti látogatóközpontjában megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a nagykövetek a továbbiakban részt vesznek a pályázat, valamint a magyarországi olimpia- és paralimpiarendezés gondolatának hazai és nemzetközi népszerűsítésében, támogatásában, s nyilvános szerepléseik alkalmával is megosztják a budapesti játékokkal kapcsolatos gondolataikat a közönséggel.

A nagykövetek: Csák János, Fellegi Tamás, Habsburg György, Christopher Mattheisen, Martonyi János, Rost Andrea, Szalay-Berzeviczy Attila, Szép Fruzsina és Zwack Sándor.

A nagykövetek bemutatásán Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai pályázat vezetője azt mondta, annak a városnak van esélye győzni, amely egységesen szeretné megrendezni az olimpiát, erős hazai támogatással, és ehhez fontos egy szakmai civil csapat segítsége is.

Habsburg György arról beszélt, hogy a pályázat és az olimpiarendezés óriási lehetőség nemcsak Magyarországnak, hanem az egész közép-európai régiónak is. „Ha jól meg van szervezve az olimpia, akkor az egész térség nagy segítséget kap"– mondta, hozzátéve: személyes tapasztalatai alapján úgy látja, hogy az előkészítés kiváló.

Christopher Mattheisen, a Telekom Nyrt. vezérigazgatója szerint Budapesten és Magyarországon minden lehetőség adott az olimpia lebonyolításához, „nagyot kell álmodni, és hinni kell benne. Senki ne várja, hogy ez egy 2-3 év alatt megtérülő befektetés, ebben a kérdésben 20-30 éves távlatokban kell gondolkodni" – hangsúlyozta.

A 2024-es olimpia rendezési jogáért Budapest mellett Los Angeles és Párizs verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberben, Limában dönt a házigazdáról.

Rovatok