Index Vakbarát Hírportál

Párizs vagy Los Angeles fenyegetéssel viheti el az olimpiát?

2016. december 16., péntek 10:23

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) főigazgatója, Ádámfi Attila a Budapest mellett olimpiára pályázó Párizs és Los Angeles projektjét is jól ismeri. Szerinte mindkét város szinte már most képes lenne a rendezésre.

Ádámfi Attila látogatást tett és a szervezőbizottságok vezető képviselőivel tárgyalt Párizsban, majd Los Angelesben, az MTI-nek számolt be tapasztalatairól.

Párizs előnyei

Ezt tudja Los Angeles

„Los Angeles olyan szinten van, hogy tulajdonképpen ma meg tudná rendezni az ötkarikás játékokat" – mondta Ádámfi.

Mindkét város ultimátumot adott

Az IWF főigazgatója szerint fontos szempont lehet, hogy Párizs és Los Angeles előre bejelentette: ha nem nyer, 2028-ra nem pályázik. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság gondban lehet, az utóbbi olimpiákra alig találni pályázót, most is csak három induló van, míg a 2022-es téli olimpiára csak Almati és Peking között választhattak.

„Kíváncsi vagyok, hogy a politika mennyiben fogja a sportszakmai, technikai szempontokat, feltételeket esetleg felülírni e bejelentés nyomán. Mert az, hogy 2028-ra egyik se akar már jönni, hozhat fordulatot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberi szavazásánál akár döntő tényező is lehet" - jelentette ki Ádámfi Attila, aki úgy látja, Budapest roppant erős mezőnyben, kemény versenyben vesz részt.

Rovatok