Index Vakbarát Hírportál

Borkai: A MOB kivár

2017. február 21., kedd 10:49 | aznap frissítve

A Magyar Olimpiai Bizottság által jóváhagyott Pjongcsang 2018 egyéni sportolói ösztöndíjak sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes bejelentése és átadása volt a fő téma, de Borkai Zsolt, a MOB elnöke a budapesti, 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázattal kapcsolatban is tájékoztatott a keddi sajtóeseményen.

Borkai egy hosszú hasonlattal érzékeltetve elmondta, hogy a MOB jelenleg kivár, hogy a politikai erők konszenzusra jutnak-e.

A MOB lesz a legutolsó, aki visszamondja a pályázatot. Nem csak a MOB, ahogy Borkai elmondta, a város, a kormány és a MOB közül bárki kezdeményezheti a visszavonást, de az biztos, hogy a MOB lesz az utolsó (ami hivatalosan lemond a rendezési szándékról, ha úgy alakul.)

A népszavazás kezdeményezésével a pályázat nagyon nagy hátrányba került - véli a MOB-elnök.

Borkai a népszavazás kezdeményezőit azzal bírálta, hogy összefogás után, az utolsó pillanatban támadták meg a pályázatot.

Egy gyors és sikeres népszavazás helyre tehetné a dolgokat? - kérdezte az Index. Borkai azt mondta, hogy "ez nem lehet gyors folyamat, így aztán ennek nincs jelentősége, a pártpolitika felemésztette a lehetőségeinket".

Borkai azt is kijelentette, ha a Budapesti Közgyűlés leszavazza, akkor nincs értelme tovább versenyben tartani a pályázatot. (Az elnök is ott lesz ezen a tárgyaláson.) A sportszakma és a pártpolitika az, ami a legjobban elcsúszott egymástól, így az esélyek is messze kerültek az ideálistól.

Rovatok