Index Vakbarát Hírportál

Nincs megállás, Budapestről már egyenesen az olimpiára vezet az út

2024. május 29., szerda 15:25

Véglegesítették az utcai sportok olimpiai kvalifikációs sorozatának budapesti versenyprogramját, június 20. és 23. között Budapestre költöznek a BMX-freestyle, a bréking, a gördeszka és a sportmászás legjobbjai a világon, hogy a Ludovika Campuson mérjék össze tudásukat. Ez az utolsó esély a sportolók számára hogy eljussanak a párizsi olimpiára. A kvalifikációval egybekötött zenei és családi fesztivál világsztárokkal és ingyenes belépéssel várja a látogatókat június 20-23. között a Ludovika Campuson.

Budapestre érkezik a Street Sports olimpiai kvalifikációs sorozata – méghozzá az utolsó állomására! Június 20. és 23. között a Ludovika Campus ad otthont a BMX Freestyle, a bréking, a gördeszkázás és a sportmászás legjobbjainak, akik a párizsi olimpián való részvételért küzdenek. Az ingyenesen látogatható eseményen közel 5000 versenyző, köztük hét külföldi olimpiai bajnok és négy magyar sportoló vesz részt. Céljuk biztosítani a helyüket az idei olimpián.

Budapest döntő csatatér lesz a párizsi helyekért.

Az esemény, amely a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Olimpiai Agenda 2020+5 reformkezdeményezésének része, a sikeres sanghaji első fordulót követi. A versenyzők Budapesten is pontokat szereznek az olimpiai kvalifikációhoz, a gördeszkások a korábbi versenyeredményeket is figyelembe veszik. A június 20-án kezdődő viadalon olyan sportolók, mint az olimpiai bajnok gördeszkás Joszozumi Szakura, az olimpiai aranyérmes sportmászó Alberto Ginés López és a BMX-freestyle-legenda Logan Martin is biztosíthatják helyüket az ötkarikás játékokon. Hozzájuk csatlakozik a sportmászásban az olimpiai ezüstérmes Nonaka Miho.

A hét olimpiai bajnokot felvonultató – igencsak rangos – mezőnyben négy magyar sportolónak is szurkolhatunk. Szarvák Csenge (B-lány Csenge) és Noris Lobontiu Menotti (B-fiú Noris by Nature) breakaway-ben, Tusnády Nimród sportmászásban, Kempf Zoltán (Kempf Zozo) pedig BMX freestyle-ban képviseli hazánkat.

Az Urban Fesztivál zenei és sporttevékenységeket is kínál a nézőknek: a nemzeti sportszövetségek biztosítják a lehetőséget a sportfelszerelések kipróbálására, valamint tanácsadást és oktatást nyújtanak a látogatóknak.

AZ URBAN FESZTIVÁL PROGRAMJA

Csütörtök, június 20.

Péntek, június 21.

Szombat, június 22.

Vasárnap, június 23.

További információ: https://olympic-qualifier-series.hu/; https://olympics.com/en/olympic-qualifier-series/

Rovatok