Index Vakbarát Hírportál

Rafael Nadal visszatér Párizsba, Carlos Alcarazzal párosozik az olimpián

2024. június 12., szerda 15:05

Visszatér Rafael Nadal július végén Párizsba, az ötkarikás játékok tenisztornája egyéni és párosversenyén is elindul – méghozzá a friss Roland Garros-bajnok Carlos Alcaraz oldalán.

A spanyol teniszválogatott bejelentése szerint Rafael Nadal és Carlos Alcaraz párosban elindulnak a párizsi olimpia tenisztornáján. A páros mérkőzéseken túl Nadal és Alcaraz egyéniben is pályára lépnek Párizsban. 

Érdekesség, hogy a nyári ötkarikás játékok tenisztornáját a Roland Garroson rendezik, ott, ahol Nadal korábban 14 alkalommal nyerte meg a francia nyílt teniszbajnokságot, legutóbb viszont az első fordulóban búcsúzott

Akkor Nadal azt mondta, minden erejével azon lesz, hogy visszatérhessen július végén Párizsba, célja pedig úgy látszik, a tervek szerint halad. A spanyol 22-szeres GS-tornagyőztes klasszis a felkészülés érdekében minden bizonnyal kihagyja a három hét múlva rajtoló wimbledoni teniszbajnokságot. 

Carlos Alcaraz úgy térhet vissza a Roland Garrosra, élete első olimpiára, hogy szűk két hónappal azelőtt pályafutása során első alkalommal nyerte meg a French Opent – a döntőben Alexander Zverevet győzte le öt szettben. 

Nadal egyéni olimpiai aranyérmet nyert a 2008-as pekingi olimpián, 2016-ban, Rio de Janeiróban pedig Marc Lopez oldalán nyert aranyérmet párosban. Amennyiben Nadal megnyerné az egyéni és páros tornát, úgy a történelem legtöbb olimpiai aranyérmével rendelkező teniszezője lenne. A jelenlegi csúcstartó három aranyéremmel Reginald Doherty, Andy Murray pedig az egyetlen olyan teniszező, aki egyéniben nyert két ötkarikás aranyérmet. 

Rovatok