Index Vakbarát Hírportál

Újabb klasszisunk marad le a párizsi olimpiáról: Hosszú Katinkának sem sikerült a kvótaszerzés

2024. június 23., vasárnap 21:19

Hosszú Katinkának nem sikerült megúsznia 200 méter vegyesen a párizsi induláshoz előírt olimpiai szintet a Rómában zajló Sette Colli (Hét Domb) elnevezésű nemzetközi viadalon vasárnap, így nem lesz ott az ötkarikás játékokon.

A 35 éves, háromszoros olimpiai bajnok 200 méter vegyesen próbálkozott a párizsi indulási jog megszerzésével, ám a fináléban elért 2:18.41 perces ideje jócskán elmaradt a szinttől (2:11.47 perc), ezzel eldőlt, hogy nem lehet ott hatodszor is az ötkarikás játékokon.

Férfi és női 200 méteres hátúszásban nem változott a magyarok erősorrendje, miután Kovács Benedek és Burián Katalin sem tudott javítani legjobbján, ezekben a számokban így Kós Hubert és Telegdy Ádám, valamint Molnár Dóra és Szabó-Feltóthy Eszter indulhat majd Párizsban.

A héten Hosszú már a magyar sport második kiemelkedő alakja, akinek nem sikerül beverekednie magát az olimpiai csapatba, a kajak-kenusoknál a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta nem ért el olyan eredményt a válogatókon, amellyel kiharcolta volna részvételét az ötkarikás játékokon.

(Index/MTI)

(Borítókép:  Hosszú Katinka a Duna Arénában 2024. április 9-én. Fotó:  Kovács Tamás / MTI)

Rovatok