Index Vakbarát Hírportál

A magyar női pólósok kapitányai meghozták borzasztó nehéz döntésüket

2024. június 23., vasárnap 16:56

Az előzetes terveknek megfelelően, a Kanada elleni mérkőzést követően megtörtént az első keretszűkítés a női válogatottnál – tizenhatan folytatják az olimpiai felkészülést.

Tizenhat játékossal folytatódik a felkészülés Párizsra: Cseh Sándor és Mihók Attila az elmúlt hetek edzései, illetve a Kanada elleni kétkapus edzések és a hivatalos felkészülési mérkőzés alapján döntött arról, kiknek marad esélye arra, hogy bekerüljenek az olimpiai csapatba – adott tájékoztatást a magyar szövetség. A játékokon tizenhárman vehetnek majd részt.

Gödöllőn a szakvezetők annyit mondtak, hogy mint mindig, ezúttal is borzasztó nehéz volt a döntés, és nem is nagyon kívánják külön indokolni azt.

Együttesünk a hétvégén Athénben szerepel nemzetközi tornán, majd onnan egyenesen San Franciscóba utaznak a hölgyek, ahol másfél hétig gyűrik egymást a legutóbbi három olimpiát megnyerő amerikai válogatottal – ez a felkészülés egyik legértékesebb időszakának ígérkezik egyébként.

A hazatérést követően már csak edzések szerepelnek a programban – ezeken még segít a csapatnak az ifjú kapus, Torma Luca.

A párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott 16 fős kerete:

Ajánlókép: MTI

Rovatok