Index Vakbarát Hírportál

Szilágyi kardélre hányja a mozihősöket

2013.07.08. 13:55

A tavaly Londonban egyéni olimpiai bajnoki címet szerző Szilágyi Áron egy hónap múlva Budapesten akár világbajnok is lehet.

Nem lesz könnyű dolga, de a Syma csarnokban rendezendő világbajnokság előtt a vb 45 másodperces reklámfilmjében mindenkit legyőz a 23 éves vívó. (A napokban kerül a mozikba a film.)

MOL Vívó Világbajnokság - Budapest 2013

Szilágyi a különböző korok hőseivel szemben kiválóan mozog, sisakját egyszer például pajzsnak használja, de jól mutat a filmben. A rendező, Vermes Iván is dicsérte, feladatorientáltságát, céltudatosságát külön kiemelte. „Kívülállóként azt hiszem, ez tette olimpiai bajnokká.”

A szakember aggódott, hogy Szilágyi meg tudja-e oldani a jeleneteket, hogyan fog reagálni, de a gesztusai szinte minden helyzetben tökéletesek voltak.

„A páston azért máshogy fogok vívni, itt furcsa volt, hogy a kaszkadőrök kijavították a mozdulataimat a látvány miatt. De végig jól éreztem magam” – mondta a filmben bukfencező és hatalmasat ugró Szilágyi.

Bízik benne, hogy telt ház előtt vívhat hazai pályán. A legutóbbi Eb-n a csapattal második lett, most már a négy közé egy óriási riválist kell legyőzni, az oroszok várnak rájuk.

Azt is megmutatjuk, hoygan készültek a jeleneteket, alant ez is megnézhető:

Szilágyi Áron werkfilmje, hosszabb változat


Rovatok