Index Vakbarát Hírportál

Ennél aljasabb sportszerűtlenség nincs

2010.12.13. 15:02

A New York Jets erőnléti edzője buktatta a pálya szélén elfutó Nolan Carrollt az NFL amerikai futballmeccsén.

A durva sportszerűtlenség a harmadik negyed elején történt, a Miami Dolphins támadott, a jobb szélen Carroll próbált elfutni, hogy kísérje az akciót. Összeesett, de ellenfelei hozzá sem értek, csak távolról kísérték. A lassításnál kiderült, hogy amikor a Jets szakmai stábja előtt futott el, az erőnléti edző Sal Alosi kitette a térdét, és összeakaszotta a Dolphins-játékos lábát. Carroll egy percig a földön maradt, az oldalát fájlalta, de tudta folytatni a meccset.

A meccs után a Dolphins játékosok elítélően nyilatkoztak a Jets-ről. "Akármennyi emberünket felrúghatják, engem is felrúghattak volna, de én eltörem volna az öregember lábát” - mondta a hátvéd Channing Crowder. Carroll nem foglalkozott sokat az esettel, a Jets problémájának nevezte az ügyet.

Alosi megbánta, hivatalos nyilatkozatában mindenkitől elnézést kért. “Hibáztam, teljesen kihagyott az eszem, amikor cselekedtem. Amit tettem, megbocsáthatatlan, sportszerűtlen, és összeegyeztethetelen azzal, amit ez a szervezet képvisel. Mielőtt elhagytam a pályát, bocsánatot kértem Sparano edzőtől és Nolan Carroll-tól is.”

Alosi kemény büntetésre számíthat, akár az állását is elveszítheti, és komoly pénzbírságot is kiróhatnak rá. A mérkőzést Miami Dolphins nyerte 10-6-ra.

Update: az edzőt eltiltották

A Jets a szezon végéig eltiltotta, és fizetést sem ad Alosinak, az erőnléti edzőt emellett 25 ezer dollárra megbüntette klubja, és a tréner
még jól is járt, ugyanis a Jets vezetői után elérték azt, hogy a liga később már nem szabjon ki rá további szankciókat.

A labdarúgásban a tavalyi Arany Kupán történt hasonló, amikor a mexikói szövetségi kapitány, Javier Aguirre akasztotta az oldalvonalnál kitörő panamai szélsőt. Az edzőt a bíró kiállította.

A kézilabdában sem újdonság az ilyesmi, épp a legendás Gunnar Prokop, a legsikeresebb edző tette meg nem rég.



Rovatok