Index Vakbarát Hírportál

Visszavonultatják Seau mezszámát - így búcsúztak a legendától

2012.05.12. 11:10

A Chargers 55-ös száma örökre Junior Seau-é marad, az NFL-legenda tegnap esti búcsúztatóján a klub elnöke, Dean Spanos jelentette be, hogy a linebacker mezszámát visszavonultatják.

A múlt héten elhunyt tizenkétszeres Pro Bowl résztvevő játékostól húszezren búcsúztak a Chargers stadionjában az ESPN szerint, a rajongók, barátok, családtagok mellett NFL ikonok és korábbi csapattársak is jelen voltak. A klub Hall of Fame-be beválasztott volt irányítója, Dan Fouts beszédében emlékezett Seau-ra. "Örülök, hogy nem kellett játszanom ellene. Szinte látom magam előtt, ahogy sackel, a földre visz, majd fölöttem táncol" - hangzottak az egykori quarterback szavai, mire valaki bekibálta "Kérdezzétek csak Elwayt!", nagy derültséget keltve a stadionban, ahol egyébként maga John Elway is megjelent Payton Manning társaságában. 

Bobby Ross, a Chargerst a Super Bowlig vezető edző megemlékezésében elmondta, nincs még egy olyan NFL-játékos, aki annyit tett volna a városáért, mint amennyit Seau tett San Diegóért. A linebacker számtalan adománnyal igyekezett segíteni  a közösséget visszavonulását követően. 

Junior Seau pályafutásának húsz évéből tizenhármat a San Diego-i klub színeiben húzott le.   



Rovatok