Index Vakbarát Hírportál

Nagy verés, három hosszabbítás, vereség húsz pontról

2012.09.24. 20:56

chiefssaints.jpg

Óriási bajban a New Orleans. Eddigi két vereségük sem adott sok okot bizakodásra, de amit és ahogy tegnap este csináltak a Kansas ellen, már komoly hiányosságokat vetít elő. Persze rá lehet ezt fogni Sean Payton távollétére, mindenestre egy gyenge csapattól akkor sem illik ekkora előnyről kikapni. Sokak szerint nem is összeomlás áll a háttérben, hanem a második félidő botrányos játékhívása.

A Chiefsben visszatért Jamaal Charles, 233 yarddal vétetve magát észre (ebből egyetlen TD-futása több mint 90 yardos volt), Cassel 248 passzolt yardja sem utolsó. Ez elég volt egy szoros győzelemhez (27-24 OT), és mivel a Falcons alaposan megverte a Chargerst, gyakorlatilag kihirdethetjük az NFC South győztesét.

Senki nem gondolt volna továbbá a Cardinals eddigi szereplésére, arra pláne, hogy a Patset is meglepik. Sokan az Eagles elleni meccsre datálták az első vereség begyűjtését, ám ami történt, azt még jó darabig emlegetni fogjuk. Érezhető dominanciával kezdett a Cardinals, aztán ha már azzal kezdtek, folytatták is: 27-6 arányban verték meg Michael "Megaturnover" Vick-éket, ezzel a szinte komikus jelenettel megfejelve: 

Nagy baj még nincs az Eaglesnél, de Vick-nek össze kell szednie magát (saját híveik szerint csak csomagolnia kéne, és minél messzebbre elhúznia Philadelphiától).

A Matthew Stafford vezette Lions a szezon első két meccsén úgy tűnt, beváltja a várakozásokat. Hogy azok pontosan mik, a szurkolók sem tudják, egy playoff-szereplést mindenesetre újra szívesen látnának. Tegnap sem működött minden rosszul, csak az ellenfélnek most jobban kijött a lépés. Viszont ilyen pontgazdag mérkőzés (44-41 OT) sem volt jó ideje már a ligában (talán a 2010-es Cards - Packers NFC-elődöntő volt hasonló, még a turnoverek számában is), és a Titans úgy tudott nyerni, hogy Chris Johnson még mindig fényévekkel el van maradva ígéreteitől, és saját tudásától is. Jake Locker viszont azt hozza, amit várnak tőle (378 yds, 2 TD), azzal szemben pedig bármelyik csapat félheti a nevüket.

Vannak csapatok, amelyeknek néha nagy álmokról kell lemondaniuk. Egy apró (vagy több) hiba, és máris eltűnik, amit úgy hívunk: biztos előny. Mind a Patriots, mind a Steelers átérezhette ennek súlyát tegnap este.

A Pats álomszerűen kezdett. Brady megtörte saját átkát a Ravens ellen (csak a yardok számában, TD-passza most sem volt), az irányítók majdnem mindent elkaptak, szaladt a szekér - egészen a második félidőig. A Ravens magára talált, az öccsét gyászoló Torrey Smith 2 passzt is touchdownra váltott. A Ravens sehogy sem akart hosszabbítást, jött a mezőnygól-kísérlet, ezúttal sikerrrel - 31-30. Pats 1-2, Ravens 2-1.

Ez főleg azért fontos, mert a Steelers egész egyszerűen elszórakozott egy húsz pontos előnyt Oaklandben. Heath Miller 3 touchdownt is szerzett, de még ezzel sem tudta kompenzálni a szörnyen gyenge védelmet (elengedtek például egy Darren McFadden-féle, 65 yardos futást, persze touchdown lett abból is). Jöhetett Sebastian Janikowski, akinek lába 50+-os rúgásoknál sem remeg soha, nem hogy 32 yardról. A rúgás jó volt (34-31), a Steelers pedig kezdett leszakadni a Ravenstől, de még a Bengalstól is, ahol Andy Dalton egész biztosan nem fárad el még.

forrás: Tojásfoci blog



Rovatok