Index Vakbarát Hírportál

Nem engedték, hogy a térdére nézzen

2012.10.29. 10:32

A South Carolina tehetséges futója szombat éjjel horrorsérülést szenvedett a Tennessee ellen. A csapatokat sokkolta az eset, a játékosnak nem engedték, hogy kicsavarodott térdére nézzen.

A mérkőzés második negyedében Marcus Lattimore indult meg a labdával, de néhány méter után ketten is szerelték, olyan szerencsétlenül, hogy a futójátékos térde természetellenesen állt az esés után (a videót csak erős idegzetűek nézzék meg). Rögtön lehetett látni, hogy nagy a baj, a segítségére siető orvosi stáb nem is engedte a sokkot kapott Lattimore-nak, hogy megnézze a térdét. Percekig ápoltak a pályán, csapattársait, de az ellenfelet is láthatóan megviselték a történtek, családja is a helyszínen volt. Később mindkét csapat játékosai Lattimore köré gyűltek a pálya közepén, hogy támogatásukról biztosítsák. A sérült futó zokogott, amikor levitték a pályáról.

Lattimore-nek tavaly a másik térdében szakadt el a keresztszalag, a szezon utolsó hat meccsét ki kellett hagynia. A nyáron visszatért, a szezon elején már jó formában játszott, tíz touchdownt is szerzett, egyet a szombat éjszakai mérkőzésen, mielőtt megsérült. Generációja egyik legnagyobb tehetségének tartották, edzői és a szakemberek biztosak voltak benne, hogy a 2013-as drafton az első körben viszi majd el valamelyik NFL-es csapat.

Nagy kérdés, hogy egyáltalán tudja-e majd folytatni karrierjét, klubja egyelőre nem közölt részleteket az állapotáról. Edzője, Steve Spurrer elmondta, a csapatnál mindenki optimista, mert többen is épültek már fel ilyen súlyos sérülés után.

A tehetséges futónak több ismert amerikai sportoló is jobbulást kívánt. A Washington Redskins újonc irányítója, Robert Griffin III, a San Diego Chargers védője, Melvin Ingram és a női futballsztár Amy Wambach is.



Rovatok