Index Vakbarát Hírportál

Kosarasok döntöttek az évad NFL-meccsén

2012.11.12. 10:46

Nincs már veretlen csapat az NFL-ben, nagyobbnál nagyobb futásokból szereztek pontokat a csapatok, két kezdő irányító is agyrázkódással dőlt ki, és a rekordok sem maradtak el. NFL, 10 hét.

A szezon egyik legjobb mérkőzésén vesztette el veretlenségét az Atlanta Falcons, a New Orleans Saints nyolc mérkőzés után állította meg a rekordot döntő Matt Ryan által irányított atlantaiakat.

A meccs pocsékul indult a hazai Saints számára. A Falcons rögtön az első támadásából touchdownt szerzett, a hazaiak irányítója, Drew Brees pedig első passzából eladta a labdát, így hamar tízpontosra növelték előnyüket a vendégek. Kellett néhány perc, amíg magukhoz tértek a New Orleans-iak, Chris Ivory kalandos 56 yardos futása hozta őket vissza a meccsbe.

A folytatásban mindkét csapat támadói jó formát hoztak, a Falcons ezúttal is a levegőben járatta a labdát, Matt Ryan annyit passzolt a meccs végéig, hogy karrierje legjobbját nyújtotta 411 yarddal. A harmadik harmadban már 28-17-re is vezetett a Saints, a Falcons viszont egy TD-vel és egy mezőnygóllal egy pontra zárkózott fel. A hazaiak mezőnygóllal válaszoltak, négy pont volt az előnyük.

A Falcons két perccel a meccs vége előtt a Saints endzone-jától egy yardra támadhatott a győzelemért, de a New Orleans-iak remek védekezéssel mind a négy próbálkozást visszaverték, így a Saints nyolc meccs után megszakította a Falcons nagy sorozatát, nincs már veretlen csapat az NFL-ben.

Az irányítók mellett támadásban mindkét oldalon kiemelkedő teljesítményt nyújtott a két tight end, a saintses Jimmy Graham és a falconsos Tony Gonzales. Az egyetemi szinten komoly kosárlabdás múlttal rendelkező játékosok remekül szedték le a labdákat, a legtöbb elkapott yard mellett két-két touchdownt is jegyeztek.

Rekorddöntés volt a Baltimore Ravens–Oakland Raiders meccsen is, 55-20-ra nyertek a hazaiak, akik soha ennyi pontot nem szereztek még tétmérkőzésen. Nagy futás ezen a találkozón is volt, az utolsó negyedben a ravenses Jacoby Jones 105 yardos visszahordásból szerzett touchdownt.

Komolyabb áldozatai is voltak a 10. hétnek, két kezdő irányító is megsérült. Előbb a Philadelphia Eagles–Dallas Cowboys meccsen agyrázkódás miatt esett ki az utóbbi időben rengeteget kritizált irányító Eagles-irányító Michael Vick, így végre megmutathatta magát az idén draftolt újonc Nick Foles, aki néhány perccel beállása után egy 44 yardos touchdown-passzt eresztett el. Az utolsó negyedet egyenlő állásnál kezdték a csapatot, de a végét nagyon megnyomta a Dallas, három touchdownt is összehoztak, végül 38-23-ra nyertek. Az Eagles zsinórban ötödik meccsét bukta el, a rájátszás egyre reménytelenebbnek tűnik számukra.

Agyrázkódás miatt esett ki a San Francisco 49ers irányítója, Alex Smith is, helyére Colin Kaepernick állt, a meccs azonban inkább amiatt marad emlékezetes, hogy négy év született ismét döntetlen a ligában, miután a hosszabbításban sem bírtak egymással a csapatok, 24-24 lett a vége.

A Denver Broncos idegenben verte a Carolina Pantherst 36-14-re, a denveriek veterán irányítója, Peyton Manning újabb touchdown-passzával az örökranglista második helyére jött fel, Dan Marinóval együtt 420 pontot érő átadása van már. A Chicago Bears–Houston Texans meccs a védelmek harcát hozta, végül a Texans tudott nyerni 13-8-ra, és továbbra is vezető főcsoportját.

NFL, 10. hét

Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts 10-27
Tampa Bay Buccaneers–San Diego Chargers 34-24 
Carolina Panthers–Denver Broncos 14-36
Baltimore Ravens–Oakland Raiders 55-22
Miami Dolphins–Tennessee Titans 3-37 
New England Patriots–Buffalo Bills 37-31
New Orleans Saints–Atlanta Falcons 31-27 
Cincinnati Bengals–New York Giants 31-13
Minnesota Vikings–Detroit Lions 34-24 
Seattle Seahawks–New York Jets 28-7
Philadelphia Eagles–Dallas Cowboys 23-38
San Francisco 49ers–St. Louis Rams 24-24



Rovatok