Index Vakbarát Hírportál

9 yardon múlt Peterson rekordja

2012.12.31. 10:08

Adrian Petersonnak nem sikerült a rekorddöntés. A Minnesota Vikings running backje kilenc yarddal kevesebbet futott Eric Dickerson mindmáig felülmúlhatatlan, 2105 yardos rekordjához képest, amit a játékos 1984-ben, a Los Angeles Rams soraiban ért el.

A 2096 yarddal az örökranglista második helyére nyargaló Petersonnak ugyanakkor nincs oka szomorkodni, hiszen kétezer yardot vele és Dickersonnal együtt mindössze hét játékos tudott futni az alapszakasz mérkőzései során (egyikük egyébként nem más, mint a később celebbűnözővé avanzsált O.J. Simpson), a Minnesota Vikings pedig legyőzte a Green Bay Packerst, így biztosították helyüket a Wild Card-hétvégén.

adrianpeterson.jpg

Néhány napja egyébként a rekorder Dickerson is megszólalt Peterson esetleges rekorddöntése kapcsán, és kifejtette, hogy nagyon tiszteli és becsüli a Vikings játékosát, de azért valahol nagyon rühellné, ha megdöntené a rekordját. „Nem fogok hazudni. Azt szeretném, ha ezt a rekordot a halálomig nem döntené meg senki.” – nyilatkozta a veterán játékos.



Rovatok