Index Vakbarát Hírportál

Az eltiltásnak vége, visszatért a Saints edzője

2013.01.23. 11:18

payton.jpg

A tavaly márciusban kibukott Bounty-botrány miatt súlyos büntetést kapott Sean Payton újra munkába állhat, miután Roger Goodell NFL-komisszár tegnap este megszüntette az edző eltiltását, két héttel a szezon vége előtt. 

„Tisztában vagyok azzal, hogy olyan hibákat követtem el, amelyek megsértették a liga szabályait. Biztosítottam a komisszárt, hogy sokkal óvatosabb leszek a jövőben" - írta Payton közleményében. 

„Sean elismerte a felelősségét, és megígérte, hogy ő, a stábja és a játékosai is az NFL szabályainak megfelelően dolgoznak majd. Belátta, hogy edzőként kiemelt feladata, hogy biztosítsa a játékosok biztonságát" - mondta Goodell az eltiltás megszüntetése után.

A botrány miatt a Saintset 500 ezer dollárra vágták meg, Paytont az egész szezonra elmeszelték, segédedzőjét, Joe Vittet hat, a New Orleans-iak igazgatóját, Michael Loomist pedig nyolc mérkőzésre tiltották el. Két játékost, Jonathan Vilmát és Will Smitht is megbüntették, eltiltást kaptak. Payton szerződését azóta meghosszabbították, újabb öt évre lesz a Saints vezetőedzője. 



Rovatok