Index Vakbarát Hírportál

Adrian Peterson halálközeli élményről beszélt

2013.06.25. 12:19

adrianpeterson.jpg

Adrian Peterson nagy mázlista. Tavaly nyáron a Vikings egyik húzóembere a szerencsének köszönheti, hogy életben maradt és élete szezonját produkálhatta. Mert akár meg is fulladhatott volna épp akkor, amikor már felépült brutális sérüléséből.

Anafilaxiás sokkot kapott egy tengeri herkentyűs ételtől, azaz olyan allergiás reakciót váltott ki benne, hogy negyed órával evés után viszketni kezdett a szeme, bedagadt a torka és alig bírt lélegezni. Szerencséjére épp edzőtáborban voltak, így az edzője azonnal be tudott neki egy adrenalin-injekciót a combjába, ami megmentette az életét. Peterson nem pánikolt be, tudta, hogy azonnali segítség kell, különben rövidesen megfulladt volna.

Az efféle súlyos allergiás reakció nem szokatlan: elsősorban étel, rovarcsípés, gyógyszerek de akár a latex is kiválthatja. Petersonnál a garnélarák és a kagyló okozta a tüneteket, pedig előtte nagyon szerette ezeket az ételeket. Ahogy nyilatkozta: "Supermannek hittem magam egészen eddig az esetig." Ezek után már nem kedveli annyira a rákot, ellenben jó egészségben van, megbékélt a helmet rule-lal, bajnoki címet szeretne nyerni és ő szeretne lenni az első running back, aki két egymást követő szezonban kétezer yardot ér el.



Rovatok