Index Vakbarát Hírportál

Szabotázs volt a Super Bowl-áramszünet

2013.10.02. 13:40

8 hónap telt már el a a Super Bowl óta, ám a győztes Baltomire Ravens tagjai nem tudják túltenni magukat a döntőt megszakító áramszüneten, egyiküknek újabb vad elmélete van.

A New Orleans-i döntőben már nagyon vezetett a baltimore-i csapat, amikor félórás áramszünet miatt félbe kellett szakítani a meccset, aztán a San Francisco 49ers feltámadt, és szoros lett a vége.

Nemrég a Ravens visszavonult védőlegendája, Ray Lewis utalt arra, nem biztos, hogy véletlenül ment el a stadion világításának fele, most a linebacker Terrell Suggs továbbment, szerinte az NFL első embere is benne volt a történtekben.

„Amikor elment az áram, az jutott eszembe, Roger Goodell sosem adja fel, mindig kitalál valamit, nem hagyhatta, hogy ilyen egyszerűen nyerjünk" - fakadt ki a harmincéves linebacker, aki aztán a meglepett riporter kérdésére megerősítette, komolyan gondolja, hogy az NFL-vezérnek benne volt a keze az áramszünetben.

Suggs azt is felemlegette, hogy néhány héttel a döntő előtt, amikor a Denver Broncosnál meccseltek a rájátszásban, látta Goodellt, ahogy a meccs előtt jókat nevetgél a hazaiak klubigazgatójával, John Elway-jel. „Azt hittem, hogy a komisszárnak semlegesnek kell lennie, fent kellett volna ülnie a páholyában, nem az egyik csapat vezetőjével beszélgetni" - mesélte másik sérelmét.

A Super Bowl után pár nappal a Superdome áramellátásért felelős Entergy New Orleans közölte, az a kapcsolóállomás okozta a problémát, aminek az lett volna a feladata, hogy a stadion rendszerét védje, ha kábelhiba történik. A relészerkezet azonban téves jelzést adott, és az aréna reflektorainak nagyrészét egyből lekapcsolta, amikor a Baltimore Ravens 28-6-ra vezetett.

A Ravens 34-31-re nyert.



Rovatok