Index Vakbarát Hírportál

Ha nem vagy elég kemény a pályán, fizess

2013.11.15. 08:54

Tovább gyűrűzik az NFL-es Miami Dolphinsnál kirobbant bullying-botrány. A szívatások miatt összeomlott amerikaifutballistát, Jonathan Martint a pályán nyújtott teljesítménye alapján adóztatták az idősebb csapattársak. 

A Sports Illustrated egyik újságírója több játékossal is beszélt a klubnál, akik szerint működött az öltözőn belül egy úgynevezett érzékenységi adó. A pénzt azoknak kellett fizetniük, akikről a veteránok úgy gondolták, nem elég kemények a pályán vagy azon kívül. Egy idő után az adóztatás eljutott arra a pontra, hogy az öltözőn belül rendszeresen Martinra utaztak a többiek.

Pénzbüntetés járt azért is, ha valaki nem vett részt a botrány okozójának kikiáltott Richie Incognito sztriptízbárokban rendezett összejövetelein. A pszichiátriai kezelésre szorult Martinnal kapcsolatban megvádolt falember a napokban azt nyilatkozta a FOX-nak, barátok voltak, a viselkedésük helytelen volt vele szemben, de az öltöző már csak ilyen hely. Azt is elismerte, hogy Martint többször is szívatták, viszont ezt mindenki viccnek szánta. Az interjút egyébként a csatornának az a riportere készítette Incognitóval, aki üzlettársa a vétkes amerikaifutballistának. 

A két játékos közötti üzenetváltás is egészen durvának tűnhet annak, aki nem ismeri az öltözői kultúrát, Incognito a csapattárs nővérének csoportos megerőszakolásával fenyegetett többek között, mire Martin állítólag viccből azt válaszolta, ki fogja irtani Incognito családját. 

Incognitót azóta felfüggesztették, Martin a botrány óta nem jelentkezett a csapatnál, állítólag az is lehet, hogy 24 évesen visszavonul. Az ügyben vizsgálat folyik, el fog tartani egy darabig.

Az NFL egy mocskos üzlet

Váratlanul jelentette be visszavonulását nemrég a Super Bowl-esélyes Denver Broncos játékosa, a 27 éves Jonh Moffit. Kedd este beszélt részletesen visszavonulásának körülményeiről, azt nyilatkozta, az NFL egy mocskos üzlet, az pedig tökéletesen jelzi, mennyire agymosottak az emberek, hogy a visszavonulásából ekkora hír lett. 

„A játékosok szakszervezete többször is felhívott a döntésem után, mindig más ember. Mindenki ugyanazt mondta, senki nem támogatott a döntésemben" - mondta Moffit, aki szerint az is vicc, mennyire nem veszik komolyan a játékosok sérüléseit, mert a futballisták által garantált bevétel sokkal fontosabb a ligának, a csapatoknak. 



Rovatok