Index Vakbarát Hírportál

Földrengés sem zavarta, bevágta

2013.12.07. 20:26

Az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban az Oklahoma State Cowboys az Oklahoma Sooners ellen játszott rangadót szombat este, amikor a hazaiak rúgója úgy vágott be egy mezőnygólt, hogy közben megmozdult a föld.

A második negyedben a 41 yardos kísérletnél a környéken 4,5-ös erősségű földrengést regisztráltak, a rúgó Ben Grogan lába így sem remegett meg, bevágta a labdát, ezzel vezetett a csapata 10-7-re.

A rengést Edmond, Norman, Bethany and Oklahoma City környékén lehetett érezni. Szerencsére sérültekről és karokról nem érkezett hír, Grogan pedig élete végig menőzhet majd azzal, hogy ő földrengés idején sem tud hibázni. A hétvégén Seattle-ben is földrengés volt egy NFL-meccsen, azt a szurkolók őrjöngése okozta

fgfoldrengfes.gif

A harmadik negyedben 17-10-es Cowboys vezetésnél jött volna egy újabb mezőnygólkísérlet. A föld ezúttal nem mozdult meg, csak a vendégek szívatták meg az ellenfelet egy trükkjátékkal, a holder felugrott, aztán adott egy rövid passzt a rúgónak, aki besasszézott az endzone-ba, három helyett hét pont, és 17-17. 

A meccs vége sem volt semmi. A Sooners 20-17-re vezetett, a Cowboys támadhatott, és az addig akadozó passzjátékhoz nyúltak. Elő is szedtek három olyan passzt, amikkel rögtön ott voltak az ellenfél endzone-jánál, a touchdown meglett, 24-20-ra fordítottak. De volt még két perce a Soonersnek. Majdnem eladták a labdát, aztán egy remek passz után sikerült touchdownnal befejezni az akciót, 19 másodperccel a vége előtt.

A 27-24-es állásnál még mindig nem volt vége, a Cowboysnak két másodperce maradt, hail maryhez túl messze voltak, úgyhogy hátul passzolgattak, hátha sikerül valakinek meglógni. Végül elvesztették a labdát, a Sooners pedig szerzett egy újabb touchdownt, így 33-24 lett a vége, ezzel a Cowboys bukta a Big 12 bajnoki címét.



Rovatok