Index Vakbarát Hírportál

Ide ne hozzák nekünk a Raiderst!

2014.08.14. 14:45

Korábban írtuk, hogy az Oakland Raiders esetleges Texasba költözésének több komoly akadálya is lehet. Ebből az egyik és egyben legvalószínűbb, most beigazolódni látszik, ugyanis az NBA címvédő San Antonio Spurs konkrét lépéseket tenne a betolakodók ellen, adta hírül a San Antonio Express-News.

A szintén ezüst-fekete Raiders minden valószínűség szerint aláásná a Spurs rövid-hosszútávú gazdasági terveit, financiális egységét a régióban, szurkolók tömegét és releváns szponzorokat vonna el azonnal. Az egyetlen járható út a klubot tulajdonló Spurs Sports & Entertainment számára az lenne, ha szervezet bevásárolhatná magát a Mark Davis vezette Raidersbe. Az SS&E birtokolja többek között a helyi női kosárcsapatot, a WNBA San Antoinio Stars-t, de emellett az AHL minor hokicsapat San Antonio Rampage, és az NBA D-League 2012-es bajnoka, az Austin Toros is az övék.

Ezzel a lépéssel a Peter Holt vezette társaság nemcsak anyagi érdekeivel egyensúlyozhatna, de sport-kulturális szempontból is kiegyenlíthetné a két csapat közötti erőegyenlőtlenséget. Míg a Spurs ugyanis az NBA egyik legkitűnőbb szakmai stábjával, globális utánpótlás-megfigyelő rendszerével, és nem utolsó sorban menedzsmentjével büszkélkedhet, az Oaklandi „csak nyerjünk már végre valamit, bárkivel, bármi áron” vezetési szisztémáról ez már koránt sem mondható el. Már csak azért sem, mert láthatóan nem működik, a Raiders tavaly zsinórban 11 éve maradt le a rájátszásról.

A két tulajdonosi csapat között állítólag már volt is egy megbeszélés, amikor Mark Davis legutóbb Texasban járt. A közlemények szerint Davis, mint magánember volt jelen, „nagy rajongója a Spursnek”. Amennyiben viszont a felek nem közelednek érdemben, az sem lesz kétséges, a város ki mellett áll ki. Mint azt Joe Krier, San Antonio városi tanácsának munkatársa frappánsan megfogalmazta, a Raidersre voksolni a Spurs ellenében, körülbelül annyit tenne, mint egy „30 éve jól működő házasságot, egy bizonytalan, futó flörtre cserélni”. Erre nem lenne vevő a városban senki. 



Rovatok