Index Vakbarát Hírportál

Bejelentette, hogy ALS-es, majd magára öntötte a jeget az NFL-es

2014.08.20. 10:01

Az Ice Bucket Challenge-ben már nemcsak az amerikai sportolók és közéleti személyiségek vesznek részt, hanem Európában is egyre többen csatlakoznak a mozgalomhoz, azonban az egyik legmegdöbbentőbb videó egy amerikaifutballistáé. 

A 30 éves Tim Shaw kedd esti videóüzenetében jelentette be, hogy tavaly még NFL-játékos volt, de a közelmúltban ALS-t (amiotrófiás laterálszklerózist) diagnosztizáltak nála. "Azért vagyok itt, hogy felvegyem a harcot a betegséggel veletek együtt" - mondta, majd ő is magára zúdított egy vödör jeges vizet, vállalva a kihívást. 

Former NFL linebacker reveals he has ALS, does Ice Bucket challenge

Shaw ki is hívta legutóbbi csapatát, a Tennessee Titanst, korábbi edzőjét és egyetemi csapatát a Penn State-t. A linebacker öt évet töltött az NFL-ben, ezalatt nyolcvan mérkőzésen lépett pályára, de kezdő csak nagyon kevés alkalommal volt. A Titans előtt a Chicago Bearsnél és a Jacksonville Jaguarsnál is megfordult. 

Miután a Titans szerződést bontott vele múlt szeptemberben néhány hónapig még várt, aztán tavasszal bejelentette, hogy befejezi a sportot. 

A kampánynak köszönhetően egyébként már 13,3 millió dollárt gyűjtött össze az amerikai ALS Associaton, szemben a tavalyi 1,7 millióval ugyanebben az időszakban. 



Rovatok