Index Vakbarát Hírportál

Egy meccset bírt az 1,2 milliárdos stadion gyepe

2014.08.22. 10:17

Egy NFL-mérkőzést és egy fél edzést bírt a frissen átadott új San Franciscó-i stadion. Az 1,2 milliárd dollárból felhúzott arénára most ráköltenek még néhány százezret, mert balesetveszélyes lett. 

A hétvégén a San Francisco 49ers a Denver Broncost fogadta, aztán szerdán a csapat edzője, Jim Harbaugh kevesebb mint egy óra után félbeszakította az edzést, mert többen is megsérültek az egyenetlen talaj miatt. A klub később közleményt adott ki, elnézést kértek a kilátogató tízezer szurkolótól, azt írták, mindent megtesznek, hogy hamar rendbe hozzák a pályát.  

Az a probléma hogy a gyep alatt nem olyan homokot használtak, mint kellett volna, ezért csütörtökön elkezdték felszedni a borítást, erről több légi felvétel is készült.

Most az a terv, hogy a 49ers következő meccséig átmeneti borítást használnak majd a milliárdos stadionban, aztán augusztus végén lerakják az új gyepet. Lesz két hetük az első hazai NFL-meccsig, hogy a pályát meccsre kész állapotba hozzák, nem megoldhatatlan a feladat, elvileg tíz napra van szükség. 

Az nem újdonság, hogy egy klubnak gyepet kell cserélnie, akár szezon közben, az egészben inkább az a furcsa, hogy az áprilisban lerakott fűvel most először akadt komolyabb probléma. 

Idén májusban egy texasi középiskolás csapat járt hasonlóan. Az államban, ahol óriási hagyománya van a középiskolai amerikaifutballnak, hatvanmillió dollárért építettek stadiont. Alig két szezont játszottak az adófizetők pénzén épült létesítményében, amikor kiderült, alapvető problémák vannak a szerkezettel, úgyhogy az egész szezonra be kellett zárni a a létesítményt. 



Rovatok