Index Vakbarát Hírportál

Hazudik az NFL a nőverő játékos ügyében

2014.09.26. 22:10

Egy rendőr megerősítette az Associated Pressnek, hogy még áprilisban elküldte az NFL-nek azt a videófelvételt, melyen a Baltimore Ravens korábbi játékosa egy liftben kiüti akkori barátnőjét, sőt, a liga hivatalából vissza is igazolták neki, hogy megkapták az anyagot. Az NFL eddig minden esetben tagadta, hogy szeptember előtt látták volna a kérdéses felvételeket.

Az AP híre szerint a neve elhallgatását kérő rendőr még áprilisban, felhatalmazás nélkül küldte el a ligának a felvételt, azzal az üzenettel, hogy „Ray Rice liftes videója. Látniuk kell. Rettenetes.”

Az NFL főtitkára, Roger Goodell viszont még múlt heti sajtótékáztatóján is kitartott amellett, hogy a ligánál senki nem látta a videót azelőtt, hogy a TMZ nyilvánosságra hozta azt szeptember elején. Ezt Jeffrey Miller, az NFL biztonsági főnöke is megerősítette, ő is csak szeptember 8-án látta először.

A rendőr felhatalmazás nélkül juttatta el a videót az NFL irodájába, ám nem azok kérésére tette, hanem az ott dolgozó egykori rendőrök iránti előzékenységből, hogy büntetés kihirdetése előtt láthassák a videót és az alapján dönthessenek.

A felvétel mellé egy eldobható mobiltelefon számát is mellékelte, melyre visszahívást kért, amennyiben megkapták a videót – ez pedig egy 12 másodperces hangüzenet formájában meg is történt április 9-én, amely azt is nyugtázta, hogy igaza volt a rendőrnek, valóban rettenetes, ami a videón látható.

Az NFL-nél jelenleg is zajlik az a független vizsgálat Rice ügyében, amit az FBI korábbi igazgatója, Robert Mueller vezet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok