Index Vakbarát Hírportál

Fel lehet készülni: Los Angeles Rams? Los Angeles Chargers? Los Angeles Raiders?

2014.10.13. 11:40

losangeles.jpg

Már évek óta visszatérő téma, hogy mikor lesz ismét Los Angeles-i klub az NFL-ben, és mivel a bővítés egyelőre nem nagyon van asztalon, ezért egy franchise költöztetése tűnik a kézenfekvő megoldásnak. Ebben az ügyben most felgyorsultak az események a napokban.  

Nézzük szépen sorban. Először is eldőlt, hogy a Buffalo Bills biztosan nem költözik Los Angelesbe, legalábbis egy darabig, az új tulajdonos azt ígérte, maradnak a seggükön. Az NFL-től származó források közben arról meséltek különböző amerikai újságoknak, hogy 12-24 hónapon belül már beköltözhet egy csapat L.A.-be, és az átmeneti otthon pedig a Dodgers baseballcsapat stadionja lehet. De szó van még a Rose Bowlról és az L.A. Coliseumról is, mint átmeneti megoldásról, mielőtt új stadion épül. 

losangeles2.jpg

Az sokat jelenthet az ügyben, hogy a Rams-tulajdonos Stan Kroenke-nek van egy beépítetlen területe a Hollywood Parknál, itt egy modern stadion is elférne, persze ezen kívül a városnak több pontján is lenne lehetőség egy új aréna felhúzására. Stadionügyben Roger Goodell komisszár a szokásos semmitmondó nyilatkozatát húzta elő, amíg nincs konkrét döntés, addig nem szeretné kommentálni az ügyet, és találkozásokba sem belebocsátkozni. Nem árt megjegyezni, hogy stadionépítés ügyében a látványterveken túl komoly előrelépés még nem történt az elmúlt években. 

A legmeggyőzőbb és leghitelesebb nyilatkozat a hétvégén jött. Los Angeles polgármestere azt mondta, hogy nagyon valószínű, az NFL rövid időn belül visszatér a nyugati parti nagyvárosba, Eric Garcetti szerint végre a liga is igazi érdeklődést mutat a téma iránt. 

De kik jöhetnek komolyabban szóba akkor? Volt már sok olyan játékosnyilatkozat, hogy mennyire vonzó város a futballistáknak a Los Angeles-i élet, reálisan az alábbi csapat sportolóinak lenne erre esélye: 

  • A Rams bármikor elhagyhatja St. Louist, különösebb szankciók nélkül. A csapat majdnem ötven év után, 1994-ben hagyta el Los Angelest. 
  • A Raiders stadionbérlésről kötött szerződése az idén jár le, ők is 1994-ben léptek le, tizenkét éven át voltak a városban, ahol harmadik Super Bowljukat nyerték
  • A Chargersnek ugyan kellene pénzt fizetnie, ha költözik, de ez az összeg évről évre csökken. Ők is voltak Los Angelesben, igaz csak egyetlen idényt 1960-ban, a következő szezont már San Diegóban kezdték meg. 

 



Rovatok