Index Vakbarát Hírportál

Colt McCoy a vadnyugaton állította meg a Dallast

2014.10.28. 10:59

Már a harmadik irányítóját fogyasztja a szezonban a Washington Redskins, ám a jelek szerint pont ez, illetve Colt McCoy érkezése kellett ahhoz, hogy kicsit felrázódjanak, a csere cseréje ugyanis, még ha hosszabbításban is, de megszakította a Dallas Cowboys hatmeccses győzelmi sorozatát a hétfő esti rangadón.

Általában nem jó jel, ha egy csapat már a 8. fordulóban, vagyis még az idény fele előtt a harmadik számú irányítójánál tart, a Washington Redskinsnek viszont bejött a váltás. A szezont kezdő Robert Griffin III sérülés miatt dőlt ki, őt eredetileg Kirk Cousins váltotta, ám mivel nem voltak megelégedve vele, gyorsan újra cseréltek Colt McCoyra, akinek a hat meccses győzelmi szériában levő Dallas Cowboyst kellett megállítania, ráadásul idegenben.

A hazaiaknál a futó DeMarco Murray ott folytatta, ahol legutóbb abbahagyta, most éppen 141 yardot futott, emellett volt 80 elkapott yardja is, vagyis megállíthatatlan, ahogy az elkapó Dez Bryant is, legalábbis egy játék erejéig mindenképpen. Bryant a második negyedben kapott labdát Tony Romótól, majd a közel 100 kilós Ryan Clarkkal a hátán vonszolta el magát a gólvonalig, hogy TD-t szerezzen.

Ezzel jutott a Dallas 7-3-as vezetéshez, ez is maradt a félidőre az állás, utána viszont kicsit belehúztak a csapatok. Előbb a Redskins vette vissza a vezetést, majd a Cowboys egyenlített, míg a negyedik negyed elején McCoy egy futással juttatta újra vezetéshez csapatát. Ezt meg is akarta ünnepelni, csakhogy hatalmas esés lett belőle inkább.

A Cowboys annak ellenére tudott egyenlíteni, hogy Tony Romo, az irányítójuk megsérült, megzúzta a hátát, de a röntgen alapján nem történt komoly baja. Helyettese, Brandon Weeden mentette hosszabbításra a mérkőzést, ám végül egy mezőnygóllal a Redskins nyert 20-17-re.

A meccs után az ESPN spanyol nyelvű kiadása, a Deportes akart interjút csinálni a győztes McCoyjal, ám a Washington sajtósa Havasi Bertalant megszégyenítő határozottsággal rángatta el onnan az irányítót, azt üvöltve, hogy a „nem azt jelenti, hogy nem!” Valamiért nem engedte, hogy játékosuk nyilatkozzon. (Mondjuk abban igaza volt, hogy a nem angolul és spanyolul is no - no means no.)



Rovatok