Index Vakbarát Hírportál

A teljes védelmet elpusztította a 120 kilós tight end

2014.11.17. 10:37

Rob Gronkowski, a New England Patriots 120 kilós és közel 2 méter magas tight endje tovább folytatta fantasztikus idei formáját az Indianapolis Colts ellen is, bár amit művelt a hajnali rangadón, azt nem adja vissza a statisztika.

Óriási mérete ellenére ugyanis majdhogynem azt csinált a Colts védelmével, amit akart, egyetlen touchdownjánál 20 méteren öt védőn gázolt át – egyet csak lerázott magáról, míg két másikon úgy rohant keresztül, mintha ott sem lettek volna.

De már a pontszerzés előtt nem sokkal rendesen felpörgette magát, egykori csapattársát, Sergio Brownt ugyanis szó szerint a földbe döngölte egy blokkolásnál, igaz, az oldalvonal után két yarddal kiosztott utolsó, hatalmas lökésért végül büntetést is kapott, de az eközben futott touchdownt így is megadták.

Viszont még így sem ő lett a mérkőzés hőse, hanem az eddig szinte teljesen ismeretlen New England-i futó, Jonas Gray, aki 199 yardot és 4 touchdownt futott, utóbbival klubcsúcsot beállítva.

A 42-20-as végeredmény ellenére sokáig nagyon szoros volt az állás, a negyedik negyed elején még 28-20-ra szépített a Colts, a végére viszont teljesen elfáradt, így simán kikapott.

A Houston Texans és a Clevaland Browns mérkőzésén egy másik óriás, JJ Watt játszott óriásit. A hatalmas védő a támadók közé is beállt és touchdownt is szerzett, ami még úgy is nagy teljesítmény, hogy egyetemi karrierjét támadójátékosként kezdte. Hasonlót már csinált idén is, a Texans remekül használja ki méretét és mozgékonyságát. Watt emellett csinált egy sacket, illetve volt egy labdaszerzése is, vagyis rengeteget hozzátett csapata 23-7-es győzelméhez. És nem mellesleg 1948 óta ő lett az első védő falember, aki négy touchdownt szerzett egy szezonban, és ezen még bőven javíthat a további 6 mérkőzésen.

A Manning testvéreknek viszont nem volt olyan jó napjuk, mint a két óriásnak. Mindketten vesztettek, együtt 7 interceptiont dobtak, ebből csak Eli egymaga ötöt. A Giants ennek ellenére egész jól versenyben tudott maradni a San Francisco 49ers ellen, amely végül 16-10 nyert.

Eli Manning 5 interceptionje

Az idősebb Manningnek, Peytonnak a St. Louis Ramsszel gyűlt meg a baja, hiába passzolt 389 yardot, a csapat futójátéka lényegében semmire nem jutott, Manning két labdát is eladott, ráadásul két fontos célpontja, Emmanuel Sanders és Julius Thomas is megsérült a mérkőzésen, így a Rams főként a többek között 55 és 52 yardról sem hibázó rúgó, Greg Zuerlein 5 mezőnygóljával 22-7-re nyert.

Lecsapott a Kábítószer-ellenes Hivatal a csapatokra

Több hírügynökség forrása szerint is lecsaptak a DEA, vagyis a Kábítószer-ellenes Hivatal ügynökei a San Francisco 49ers és a Tampa Bay Buccaneers csapatok orvosi stábjára vasárnap, hogy ellenőrizzék, hogyan kezelik a receptre felírható fájdalomcsillapítókat az idegenbeli meccseken. Merthogy több gyógyszert, köztük a Vicodint, a Percocetet és az Oxycontint csak a csapat központjában írhatják fel, idegenben nem, hiszen abban az államban nincs működési engedélyük.

A vizsgálatok végeredményéről egyelőre nincs hír.

A vasárnapi eredmények

Atlanta Falcons-Carolina Panthers 19-17
Minnesota Vikings-Chicago Bears 13-21
Houston Texans-Cleveland Browns 23-7
Seattle Seahawks-Kansas City Chiefs 24-20
Cincinnati Bengals-New Orleans Saints 27-10
San Francisco 49ers-New York Giants 16-10
Denver Broncos-St. Louis Rams 7-22
Tampa Bay Buccaneers-Washington Redskins 27-7
Oakland Raiders-San Diego Chargers 6-13
Detroit Lions-Arizona Cardinals 6-14
Philadelphia Eagles-Green Bay Packers 20-53
New England Patriots-Indianapolis Colts 42-20



Rovatok