Index Vakbarát Hírportál

Leborult az NFL: ilyen elkapás nincs is

2014.11.24. 10:17

A New York Giants az első körben draftolta tavasszal az LSU elkapóját Odell Bekcham Jr.-t, aki az elmúlt hetekben összehozott néhány látványos elkapást, de amit hétfő hajnalban csinált, az még a sokéves rutinnal rendelkező profiktól is nagy szám lett volna, nemhogy egy újonctól. 

A 22 éves játékosnak már volt egy touchdownja a Cowboys elleni meccs első negyedében, aztán a második negyedben Eli Manning 43 yardos passzát a levegőben hátrafelé úszva, egy kézzel kapta le, ráadásul úgy, hogy előtte a Dallas egyik védője még szabálytalankodott is ellene, megrántotta a mezét - ezért repült a sárga zászló, de a touchdown érvényes volt. 


Beckham elkapása az év legjobbja lesz az idén, nehezen lehet elképzelni ennél látványosabbat, de nem túlzás azt állítani sem, hogy az utóbbi évek egyik legjobbja. Később ki is kockázták, látni lehetett, hogy esés közben két vagy három ujjával tartotta meg a labdát. A Giants hiába vezetett ezután 14-3-ra, a Dallas Cowboys összekapta magát a mérkőzés második félidejében, és 31-28-ra nyertek. 

A meccs után persze mindenki inkább Beckham bravúrjával volt elfoglalva, a szakértők minden idők egyik legnagyobb elkapásáról beszéltek, több játékos leborult előtte, még az NBA-s LeBron James is azt írta twitterén, hogy soha nem látott ilyet. 

Odell Beckham Jr Catch Odell Beckham's incredible TD Catch Giants

A New England Patriots tovább száguld a bajnokságban, zsinórban hetedik mérkőzésüket nyerték meg. A Detroit ellen játszottak vasárnap, Tom Brady irányító pedig napra pontosan tizennégy évvel korábban mutatkozott be az NFL-ben, akkor is a Detroit Lions ellen lépett pályára, azt a mérkőzést 34-9-es arányban elvesztette a Patriots. Vasárnap este ugyanez az eredmény született, csak most a New England-iek nyertek 34-9-re.

Ott volt a csapatban az a LeGarrette Blount, akit a múlt héten még a Pittsburgh Steelerstől vágtak ki, mert meccs közben megsértődött, és hazament. Blount korábban Patriots-játékos volt, most egyből két touchdownnal tért vissza korábbi csapatához. 

Ennél már jóval szorosabb volt a Cleveland Browns meccse az Atlanta Falcons otthonában. A clevelandi Brian Hoyer háromszor is eladta a labdát, de Johnny Manziel ideje még így sem jött el, igaz, Hoyer nagyon odatette magát a meccs végén. 45 másodpercük maradt, hogy mezőnygól távolságba kerüljenek és megnyerjék a mérkőzést, a mezőnypozíciót végül 5 másodperccel a vége előtt sikerült megharcolni

A 37 yardos próbálkozást Billy Cundiff bevágta, úgyhogy nyert a Browns, amely 1994 óta nem állt ilyen jól, hét győztes meccsük van négy vereség mellett. 

Eredmények:

San Francisco 49ers–Washington Redskins 17–13

New York Giants–Dallas Cowboys 28–31 

New England Patriots–Detroit Lions 34–9

Atlanta Falcons–Cleveland Browns 24–26

Denver Broncos–Miami Dolphins 39–36

Chicago Bears–Tampa Bay Buccaneers 21–13

Houston Texans–Cincinnati Bengals 13–22

Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars 23–3

Minnesota Vikings–Green Bay Packers 21–24

Philadelphia Eagles–Tennessee Titans 43–24

San Diego Chargers–St. Louis Rams 27–24 

Seattle Seahawks–Arizona Cardinals 19–3



Rovatok