Index Vakbarát Hírportál

Négyet passzoltak, majdnem meg is lett a csodás csapat-TD

2014.12.15. 11:04

Az Arizona Cardinals, a New England Patriots, az Indianapolis Colts és a Denver Broncos már biztosan ott lesz az NFL-rájátszásban januárban, a címvédő Seattle-től vereséget szenvedő San Francisco 49ers viszont kiesett a versenyből. Többek között ezek dőltek el az NFL hétvégi fordulója után. 

A Tennessee Titans és a New York Jets nem éppen a rájátszásért ment vasárnap este, a New York-i sajtó csak toilet bowlként emlegette a mérkőzést a két csapat helyezése miatt, a vége viszont majdnem feledhetetlen lett. 

A Jets 16-11-re vezetett, egyetlen másodperc maradt az órán, a Titansek elég reménytelen volt a helyzete, 58 yardot kellett volna megtennie az endzone-ig. Elő is húztak egy trükkös játékot, a legendás Music City Miracle-t akarták másolni nagyjából, hátha összezavarják a jetseseket. 

A quarterback Charlie Whitehurst kapta meg a labdát, aki egyből a Dexter McClusterhez dobott egy előrepasszt, az elkapó gyorsan visszajátszotta a labdát a csapattársához, Nate Washingtonhoz, mielőtt szerelni tudták volna. Washington elindult hátra, majd elkezdődött az őrület. Mivel már nem passzolhatott előre egy párhuzamos passzal visszaadta a labdát Whitehurstnek, aki megindult, egészen amíg újabb védővel találta magát szemben. Az irányító adott egy újabb passzt a mellette futó Delanie Walkernek, (más kérdés, hogy ez már inkább előrepassznak tűnt, ami szabálytalan lett volna, de továbbengedték), ő egészen a 9 yardos vonalig jutott, ott ütötték ki a pályáról.

Ha még vissza tudta volna dobni a labdát Whitehurstnek, talán meglett volna a győztes touchdown, így maradt helyette a Jets-győzelem. 

A Titans majdnem megismételte a legendás trickplayt

A Music City Miracle-nek nevezett trükkös játék 2000-ben bejött a Titansnak, akkor egy Buffalo Bills elleni rájátszás-meccset nyertek meg vele, és egészen a Super Bowlig mentek, ahol a St. Louis Ramstől kaptak ki. 

A Titans trükkös játéka 2000-ben

A Cleveland Browns–Cincinnati Bengalst azért várták rengetegen, mert Johnny Manziel életében először kezdett az NFL-ben, a 22 éves újoncirányítót pedig már az idény eleje óta várják a kezdőbe, hátha megváltja a csapatát. Kisebb katasztrófa lett a meccsből, Manzielnek semmi sem akart összejönni, kétszer eladta a labdát, ebből az egyik nagyon felelőtlen volt, többször túldobta elkapóit, és számtalanszor sackelték. De a 30-0-s vereség nem csak az övé volt, a teljes csapat csődöt mondott, a vereséget és Manziel játékát tökéletesen jellemzi az alábbi kaotikus jelenet. 

A forduló meglepetése a Green Bay Packers veresége volt a Buffalo Billstől, az utóbbi hetekben már Super Bowl-esélyesként emlegetett Packers 21-13-ra kapott ki, ráadásul az Aaron Rodgers, aki eddig alig adta el a labdát az idényben, ezúttal két interceptiont is összehozott. Nagy bajban még így sincs a Green Bay, de a vereség azért figyelmeztető lehet a rájátszásra nézve. 

Eredmények: 

Tennessee Titans–New York Jets 11–16

Cleveland Browns–Cincinnati Bengals 0–30 

New York Giants–Washington Redskins 24–13 

Buffalo Bills–Green Bay Packers  21–13 

Atlanta Falcons–Pittsburgh Steelers 20–27 

Indianapolis Colts–Houston Texans 17–10 

Kansas City Chiefs–Oakland Raiders 31–13 

New England Patriots–Miami Dolphins 41–13 

Carolina Panthers–Tampa Bay Buccaneers 19–17 

Baltimore Ravens–Jacksonville Jaguars 20–12 

Detroit Lions–Minnesota Vikings 16–14

San Diego Chargers–Denver Broncos 10–22

Seattle Seahawks–San Francisco 49ers 17–7

Philadelphia Eagles–Dallas Cowboys 27–38



Rovatok