Index Vakbarát Hírportál

Őrült trükköket kapott elő a Patriots

2015.01.11. 05:25 Módosítva: 2015.01.11. 08:54

Kétszer is a zsebében érezhette a főcsoport-elődöntőt a Baltimore Ravens a New England Patriots otthonában, de a végén mégis Tom Bradyék jutottak tovább, pedig pár másodperccel a vége előtt majdnem sikerült elszórakozniuk mindent. A Seattle nehezen indult be a Carolina Panthers ellen, a vége viszont nagyon csúnya zakó lett Cam Newtonéknak.

A Baltimore Ravens Joe Flacco remek játékával villámgyorsan elhúzott 14-0-ra a New England Patriots ellen: az irányító első 10 passzából 9 célba talált, 2 ráadásul touchdownt hozott a Ravensnek.

A nagy előny viszont nem maradt sokáig, a láthatóan alaposan feltüzelt Brady előbb 14-0-ról, majd 28-14-ről is fel tudott állni csapatával, ezzel történelmet írt, ugyanis eddig senkinek nem ment rájátszásban kétszer is a két TD-nyi különbségből való egyenlítés. A Patriots-irányító volt, hogy annyira elragadtatta magát, hogy majdnem a bíróknak is nekiment, de végül hiába volt neki egy futott és három passzolt, Flaccónak pedig négy passzolt touchdownja, egy New England-i elkapópáros hozta össze az egyébként fantasztikus meccs legszebb jelenetét.

A harmadik negyedben, 28-21-es Ravens-vezetésnél húzott váratlant a hazai csapat, és előbb Brady passzolt az elkapó, de egyetemi karrierje során még irányító Julian Edelmannak, hogy aztán az 51 yardra előre vágja Danny Amendolának.

Később többször is eljátszották azt, hogy csak négy falembert küldtek fel és más posztról vállaltak be jogosulatlan elkapót, amivel rendesen zavart tudtak kelteni a Ravens, általában megbízhatóan játszó védelmében – ez is mutatja, hogy a Patriotsnak minden trükkre szüksége volt ahhoz, hogy nyerni tudjon.

Brady egyébként a 3 TD-passzal is rekordot döntött, pontosabban azzal, hogy már 46 touchdownnál jár a rájátszásban, ezzel megelőzte gyerekkori példaképét, Joe Montanát az örökrangsorban. A New England végül 35-31-re nyert, de a hatalmas fordítás után majdnem sikerült elrontaniuk saját győzelmüket, a legvégén ugyanis elszámolták magukat. Három térdelés után még hagytak annyi időt a Ravensnek, hogy egy játékot még megpróbáljanak, de ez elkeseredett hosszú passz nem jött be Flaccóéknak.

Lassan indult be a Seahawks

A félidőben elég szoros volt az állás Seattle-ben is, ahol 14-10-re vezetett az a Seahawks, ami a pont nélküli harmadik negyed után rendesen megszórta a Carolina Pantherst.

A seattle-i védelem és speciális csapat tagjai különösen kitettek magukért, főként Cam Chancellor, aki őrült dolgokat csinált az első félidő végén. Sikerült ugyanis sorban kétszer tökéletes tempóban indulnia és átugrania az embereket Graham Gano mezőnygól-kísérleténél.

Az elsőt a Carolina, a másodikat pedig pont Chancellor szabálytalansága miatt kellett megismételni, pedig az utóbbinál a védő blokkolta is a rúgást.

Chancellor a negyedik negyedben egy 90 yardos interception visszahordással döntötte el a meccset, azzal lett 31-10-, ahonnan már csak szépíteni tudott a Carolina. A Seahawks-safety végül az interception-TD mellett a legtöbb egyéni szereléssel zárt, fantasztikus meccse volt.

A támadóknál Jermaine Kearse 63 yardos, egykezes TD-elkapása volt talán a legszebb jelenet, amivel a második félidőben rázták le kicsit a Pantherst.

A Carolina végül még tudott szépíteni Chancellor touchdownja után, de csak 17-31-re tudott felzárkózni.

Eredmények

Baltimore Ravens-New England Patriots 31-35

Carolina Panthers-Seattle Seahawks 17-31

A New England Patriots a jövő vasárnap hazai pályán fogadja az Indianapolis Colts-Denver Broncos meccs győztesét az AFC főcsoport döntőjében. Ugyanígy tesz a Seahawks az NFC-ben a Dallas Cowboys-Green Bay Packers mérkőzés nyertesével.



Rovatok