Index Vakbarát Hírportál

Négy hét alatt a parkolóból a Super Bowlba

2015.01.31. 18:50

A 27 éves Landon Cohen sosem volt igazán jó, vagy meghatározó játékos az NFL-ben, a 2014-es szezont is szerződés nélkül kezdte, miután augusztus végén nem fért be a Buffalo Bills végső keretébe. Így hazament a dél-karolinai Spartanburgba, ahol gyerekkori barátjával, Jeffrey Dawkinsszal közös vállalkozásuk van: kocsikat parkolnak.

„Jó kis kaland” - mondja az egészről Cohen, aki nyilván túloz, hiszen a normál hétköznapokból pár hét alatt a Super Bowlig jutni nagyjából egy álom beteljesülése, de kénytelen volt megszokni az elmúlt hét évben, hogy számára ez így megy.

2008-ban került a ligába, miután éppen csak, hogy elkelt a drafton: a Detroit Lions a hetedik kör 216. helyén választotta ki az Ohio egyetem védő falemberét, utána már csak 36 játékos kelt el, akik közül csak hét ragadt meg az NFL-ben mostanáig. Sok öröme nem is volt az első idényében, hiszen az NFL történetének egyetlen 0-16-tal záró csapatában játszott. 

Az elmúlt hét szezonban összesen 11-szer váltott csapatot, volt olyan, ahonnan egy nap után kellett mennie. 2010-ben és 2011-ben megfordult a mostani ellenfél New England Patriotsnál is, két rövidke időszak alatt három meccset játszott, nem alkotott maradandót, közben pedig megfordult a Seattle-nél is, de velük nem lépett pályára.

Akkor már  a mostani vezetőedző, Pete Carroll irányította a Seahawksot, aki nagyon aktív játékosként emlékszik vissza Cohenre, akit azóta is figyeltek, de csak most jött el az idő, hogy a csapatba is beférjen. A keretben már bent van a 185 centis, 136 kilós falember, aki nevetve mesélte a Yahoo Sportsnak, hogy bizony van olyan kocsi, amit nem tud leparkolni, mert a mérete miatt egyszerűen nem tud beszállni.

„Ha parkolgatok, akkor azt csinálom, amikor pedig önkéntes vagyok, akkor azt. Bármibe fogok, 100 százalékot adom bele, sosincs olyan, hogy félig az NFL-ről álmodozom.” Most pedig az NFL az első, hiszen ki tudja, mikor és kitől kap majd újabb lehetőséget.

A Seattle január 5-én, késő este hívta, miután kiderült, hogy az alapszakasz zárómeccsén megsérült Jordan Hill vádlija nem jön rendben a rájátszásra. Cohen a telefon után másnap már Seattle-ben is volt. A Carolina Panthers ellen január 10-én még nem játszott, az NFC főcsoportdöntőn viszont már pályán volt a Green Bay Packers ellen. Igaz, hogy csak 14 játékban volt benne, de abból kétszer a gólvonalon állították meg Aaron Rodgerséket, akit később majdnem sackelt is.

A Super Bowlban pedig még nagyobb szerephez juthat, hiszen a patriotsos LeGarrette Blount és a futójáték megállítása elsősorban a védőfal feladata lesz.

A Super Bowl hétfőn 0.30-kor kezdődik, az Indexen online követheti majd. 



Rovatok