Index Vakbarát Hírportál

Az AFC South irányíthatja a piacot

2015.03.04. 18:34

Houston Texans

Első pick: 1/16, cap space: 14,1 millió dollár, szabadügynökök száma: 16

Kicsit kakukktojás a Texans ebben a csoportban, mert nekik nincs egyedül egy tonnányi költhető pénzük, pedig bőven lenne/kellene kire áldozni. Andre Johnson 16,1 milliós cap hitje elég fájdalmas, viszont biztos, hogy ezt nem nyelik be: vagy eltrade-elik, vagy kirakják, amivel 9 milliót spórolnak.

A támadóknál a legnagyobb kérdés, hogy ki lesz a QB. A 16. pickre már nem lesz normális jelölt, Case Keenum és Ryan Mallett is szabadügynök, igaz, maradt Ryan Fitzpatrick és Tom Savage is, már ha ez vigasztal bárkit, de leginkább Mallettet kéne megtartani.

A védelem papíron rendben lenne, nagyon fiatal a fal, és ha JJ Watt mellé felépül Jadeveon Clowney, iszonyat ijesztő lesz a front seven (ők, meg Nix III, Crick, Simon, Cushing, Mercilus...), és jó eséllyel az első körben is védőjátékost visznek. Eközben persze pótolniuk kell majd a CB Kareem Jacksont, illetve két safetyt, Kendrick Lewist és Danieal Manninget, és a sokkal többre hivatott LB-t, Brooks Reedet is.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: **

colts_jaguars_shorts.jpg

Indianapolis Colts

Első pick: 1/29, cap space: 45,1 millió dollár, szabadügynökök száma: 24

A Pagano-Luck kettős az elmúlt három évben 11-5-re beállt jól, a playoffban pedig évről évre eggyel tovább jutottak, tehát ha ez marad, jövőre Super Bowlban lesznek... Csakhogy a neheze most jön, mert a csapat egyik fele kezd kiöregedni, és több poszton is nehéz döntés előtt állnak.

Ilyen Trent Richardson, akiért csak a jóég tudja, miért adtak bármit is. Luck köré már nagyon kellene egy rendes váz, mert egyedül nem sokáig tesz majd csodát, ennyi pénzzel pedig már illene mit kezdeni. Mike Adams, Hakeem Nicks, Cory Redding, Reggie Wayne és Ahmad Bradshaw is mehet, ha épp úgy döntenek, ami nem a legjobb kilátás, de a 40+ millió dollár tényleg sok erősítésre elég lehet. Állítólag érdeklődnek Andre Johnson iránt, Adrian Peterson meg többek között hozzájuk is menne.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: ****

Jacksonville Jaguars

Első pick: 1/3, cap space: 65 millió dollár, szabadügynökök száma: 15

Elképesztően sok pénz a 65 millió dollár, de kérdés, hogy akar-e egyáltalán bárki hozzájuk menni. Oké, Cecil Shorts kezd normális elkapónak tűnni, de ő szabadügynök, és nem ártana észhez téríteni mellé Justin Blackmont is. Róla azt mondták, szeretnék a pályán tudni, de nem rá építik a jövőt, ugyanakkor el sem küldik a balhés WR-t.

Blake Bortles fejlődésének jót tett a korai tapasztalat, Denard Robinsonnal nagyot fogtak, de a védelem egyenlő egy felgyújtott szemétteleppel, szóval oda lehet önteni a zsét rendesen. De nemcsak oda, hanem minden posztra kéne nekik ember, úgyhogy ne csodálkozzunk, ha az FA market indulásakor mindenkivel összeboronálják őket.
Jó hír viszont, hogy amekkora szar volt a csapat, Shortson kívül nagyjából senkiért nem kellene sírniuk, ha elmenne a szabadügynökök közül. Az újjáépítés egyik kulcsa a DC Gus Bradley lehet, aki Chris Clemons és Red Bryant megszerzésével már elkezdte az új Seattle-védelem megalkodását Flordiában, amihez lazán hozzá tudnak adni egy Ndamokung Suh-t.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: *****

Tennessee Titans

Első pick: 1/2, cap space: 43,3 millió dollár, szabadügynökök száma: 25

Jake Lockernek leáldozott, viszont a Zach Mattenberger éra még nem indult el, úgyhogy nagy szarban maradhatnak Nashville-ben, ha az ex-LSU-QB nem szedi össze magát, vagy nem találnak helyette bárki mást.
Az offense-ben ez a legnagyobb gond, vagy legalábbis minden mást elhomályosít. A fal bal szélét megkapta Taylor Lewan, jobbra visszatérhet Michael Roos (ha megtartják), elvben tehát a fallal sem lehet gond.

dmorgan-20110925_63471.jpg

A védelem viszont nem túl acélos. Cornerback mindenképp kell, miközben a 4-3-ról 3-4-re átállás miatt amúgy is átalakításban vannak. Emiatt nem is marasztalják Karl Krugot, aki majd egy 4-3-as csapatnál újra szupersztár lesz. Derrick Morgannek viszont bejött az új séma, őt mindenképp meg kellene tartani, aztán rárepülhetnek akár Jason Worildsre is.

A második pick miatt viszont különös helyzetben lesznek. Mariota nem illik a rendszerbe, így ha a Tampa (a várakozásoknak megfelelően) elviszi Winstont, akár le is trade-elhetnek, ami pont jól jönne az újjáépítéshez. Ha nem trade-elnek, én simán vinném a helyükben a USC-s Leonard Williamset a védelembe.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: ****



Rovatok