Index Vakbarát Hírportál

Az Alabama nyugodtan mehetne az NFL-be

2015.06.13. 13:26

Nem is olyan rég írtunk már arról, hogy a 2011-es Alabama-LSU egészen beteg meccs volt abból a szempontból, hogy a két keretből összesen 50 játékost draftoltak arról a meccsről, de jó páran undraftedként is beharcolták magukat az NFL-be. Az Alabama 2012-es szezonnyitója viszont még erre is rá tudott pakolni egy lapáttal, az akkori teljes kezdő offense ugyanis ott van jelenleg az NFL-ben.

Erre a Crimson Tide egyik fejese, a helyettes személyzeti igazgatóként dolgozóAazaar Abdul-Rahim világított rá egy pénteki tweetjében. Persze azért a 2012. szeptember 1-i, Michigan elleni kezdőből nem mindenki szupersztár. A guard Anthony Steen az elmúlt két év döntő többségét az edzőcsapatban töltötte a Cardinalsnál, Michael Williams most lett TE-ből falember a Lionsnál és senki nem tudja, mire lehet jó, Brian Vogler pedig undraftedként lett Chicago Bears-játékos, tehát lehet, hogy nem sokáig marad a rosteren.

Mégis, olyan neveket látunk, mint T.J. Yeldon, Amari Cooper, Cyrus Kouandjio, Chance Warmack, Barrett Jones, D.J. Fluker vagy épp A.J. McCarron, ami remekül mutatja, hogy mennyire jól recruitolnak Nick Sabanék.

Az viszont még ennél is érdekesebb, hogy a 2012-es Bama védelme sokkal jobb volt, mint a támadósor, akármilyen statisztikai mutató alapján nézzük is. Viszont abból a védelemből nem mindenki került be az NFL-be, Deion Blue például a CFL-ben nyomja most, pedig az is brutális egység volt.

A pályán is meglátszott ez, a második helyen rangsorolt Bama már az első negyedre elintézte a 15. Michigant, majd végül 41-14-re nyertek. A szezont 13-1-gyel és négy év alatt a harmadik bajnoki címükkel zárták.



Rovatok