Index Vakbarát Hírportál

16 órás amerikaifutball-maraton: Alabamával, Auburnnel, USC-vel

2015.09.04. 12:04

A csütörtöki meccsekkel nekiesett a szezonnak az egyetemi bajnokság első osztálya, de az első igazi szombati játéknap még csak most jön, ezért kiválogattuk, hogy este hattól vasárnap reggel nyolcig tartó maratonban el lehessen igazodni. Programajánló, első hétvége.

Este hattól például kapásból meg lehet nézni két SEC bajnoki címre esélyes csapatot. A keleti csoport első helyére pályázó Georgia ráereszti sztárfutóját, Nick Chubbot a Louisiana Monroe védelmére. Szoros meccsre ne számítsunk, a kétezer yardot megcélzó Chubb és a haverjai átgyalogolnak majd szerencsétlen Warhawkson. 

Ugyanígy hattól az Ole Miss az új irányítóval, Chad Kellyvel támad, a Tennessee-Martin lesz az ellenfél, szóval ez a meccs arra lesz jó, hogy Kellyvel élesben is kipróbálják magukat. Minél hamarabb össze kell hangolni az offense-t, mert két hét múlva már az Alabamával játsszák a szezon egyik legfontosabb meccsét.

  • 18:00: Georgia-Louisiana Monroe, Ole Miss-Tennessee-Martin
  • 18:30: Clemson-Wofford

Fél héttől bele lehet nézni, hogy a Clemson tényleg annyira jónak tűnik-e az idén, hogy az ACC bajnoki címére pályázhasson, bár tekintve, hogy a Wofford az ellenfél, nagyon nem kell majd megerőltetni magukat. Fél tíztől viszont már egy szorosabbnak ígérkező találkozó jön a Nebraska részvételével, a BYU-val találkoznak a zsinórban több századik nebraskai telt házas meccsen. Ugyaneből a sávból az Arkansas is érhet egy-két negyedet: a SEC titkos esélyese a C-USA-ben szereplő UTEP ellen izzítja félkarú óriássá vált futójátékát.

Ám ennél sokkal nagyobb szám az éjszaka egyik legjobb meccse: a playoffra hajtó Auburn a titkos ACC-favorit Louisville ellen, ráadásul semleges pályán. Az Auburnnél a sokat sztárolt irányító Jeremy Johnson bizonyíthat most már első számúként, de a Louisville nem lesz kellemes ellenfél. A UCLA a Virginiához látogat, és reméli, hogy győzelemmel indít.

  • 21.30: Auburn-Louisville, Arkansas-UTEP, Nebraksa-BYU, Virginia-UCLA

Közben tíztől a SEC East sötét lova, a Tennesse játszik Bowling Greennel, esetleg Missouri-Southeast Missouri State lehet az alternatíva, viszont hajnal egy órától már tényleg jönnek az izgalmak, a Texas A&M egy pörgős konferencián kívüli meccset játszik az Arizona State-tel semleges helyszínen. Pontzuhatag és szoros meccs várható, de az Aggiesnek vennie kell az akadályt, ha tényleg akarnak valamit idén a SEC-ben. Fél kettőtől a minden évben nagy dolgokra hivatott Notre Dame játszik azzal a Texasszal otthon, amelynek offense-e elég reménytelennek tűnt a múlt szezonban. Viszont arra se számítsunk, hogy a Notre Dame parádét rendez. 

  • 01.00: Texas A&M-Arizona State
  • 01.30: Notre Dame-Texas

De itt még mindig nincs vége, mert jön a főműsoridős meccs, két olyan csapattal, amely dühöngeni tudna, ha szóba hozzák a bajnok Ohio State-et. A Wisconsint a Big Ten konferenciadöntőjében alázta meg Urban Meyer csapata 59-0-ra, az Alabama a rájátszás elődöntőjében kapott ki tőlük. A szombati éjszakai Nagy Testek Ütközetét az arlingtoni AT&T stadionban rendezik, de még úgy is az Alabama az esélyes, hogyan az offense-ből sok távozó van. Könnyed tízpontos különbség lehet a vége.  Ha valaki másra vágyna, akkor megnézheti, hogy milyen az élet az idei draft két top pickjét adó egyetemnél. Az 1/1-es Jameis Winston távozása után a Florida State a Texas State, az 1/2-es Marcus Mariota nélküli Oregon az Eastern Washigton ellen lép pályára kettőtől.

  • 02.00: Alabama-Wisconsin, Florida State-Texas State, Oregon-Eastern Washington

A hajnali levezetés a Mississippi State-tel indul, négytől a Southern Miss ellen rohangálhat kedvére az irányító Dak Prescott a pályán, öttől meg a PAC12 idei nagy durranásának beharangozott USC az Arkansas State-et kaphatja szét otthon a Coliseumban, ennek a meccsnek reggelre lesz vége. 

  • 04.00: Southern Miss-Mississippi State
  • 05.00: USC-Arkansas State


Rovatok