Index Vakbarát Hírportál

Már a második héten elbukhat a tavalyi döntős

2015.09.11. 14:38

Az egyetemi bajnokság második hetében felpörög a program, és nagyon fontos konferencián kívüli meccsek lesznek, szóval érdemes lesz éjszakázni. Programot ajánlunk. 

Az este hatos sávban ezúttal is bemelegítő meccsek kapnak helyet, meg lehet például nézni a Florida State-et a South Florida ellen. A múlt héten Everett Golson irányító egész jól teljesített első FSU-s meccsén, a Texas State elleni 59-16-os győzelem után lehet növelni az önbizalmat. Ráfér a finomhangolás az Auburnre, mely sokkal könnyebb feladat elé néz, mint a múlt héten. Akkor a Louisville-t intézték el, most a Jacksonville State ellen elsősorban arra kell figyelni, hogy Jeremy Johnson irányítóval a kezdőben minél gördülékenyebben menjen minden az offense-ben. Na de a legnagyobb őrület Jim Harbaugh első hazai meccsén lesz, a Michigan az Oregon State ellen lép pályára: rengeteg keki nadrágos nézőt és Wolverines-győzelmet várunk. 

  • 18.00: Florida State-South Florida, Auburn-Jacksonville State, Michigan-Oregon State 

A kilencórás UTEP-Texas Tech eleje után a fél tízkor kezdődő Ohio State-Hawaii lehet a következő állomás, leginkább azért, hogy a hétfői Virgnia Tech elleni szezonnytó után megnézzük a bajnoki címvédőt egy könnyedebb meccsen. Visszatérnek az eltiltottak, Cardale Jones, Ezekiel Elliott és Braxton Miller pedig hamar komoly előnyt épít fel, szóval JT Barrett is megkapja majd a lehetőséget. Mindeközben egy másik bajnokesélyes csapat is pontparádét rendez: a TCU fogadja a Stephen F Austint. A Notre Dame egyelőre csak szeretné, hogy a bajnokesélyesek között emlegessék, a Virginia ellen ismét jöhet az a játék, amivel a múlt héten eltörölték a föld színéről az amúgy is harmatgyenge Texast. De akkora különbségű győzelmet azért ne várjunk. Aki SEC-akcióra vágyik annak is van egy ajánlatunk: a Georgia a konferencia egyik leggyengébb csapata, a Vanderbilt ellen idegenben. A Vandy védelme egész pofás volt az első meccsen, szóval valamelyest megnehezíthetik Nick Chubbék életét egy darabig. 

  • 21.30: Ohio State-Hawaii, TCU-Stephen F Austin, Notre Dame-Virginia, Georgia-Vanderbilt

Aztán tíztől jön a SEC-ben sötét ló Arkansas, melynek leginkább a passzjátéka volt figyelemreméltó a UTEP elleni szezonnyitón. Tavaly pazarul sikerültek a konferencián kívüli meccsek a Razorbacksnek, most a Toledo ellen sem lesz baj, és talán már a futójáték is igazi arcát mutatja. Az Alabama közben a Middle Tennessee-t büntetheti meg. De gondolatban ekkor már az éjféli rangadón leszünk, ahol a Tennessee az Oklahomát fogadja: két rangsorolt csapat ütközete. A Tennessee a múlt héten beizzította a támadójátékát a Bowling Green ellen, leginkább Jalen Hurd és Josh Dobbs volt elemében, meg sem álltak 59 pontig. A baj az volt, hogy a secondary botrányosan teljesített, és egy Bowling Green kaliberű csapat ezt 30 ponttal büntette. Az Oklahoma egy 41-3-as erődemonstrációval kezdett az Akron ellen, most pedig egy szoros meccset fognak játszani Knoxville-ben, ahol sok múlhat azon, hogy a hazaiak védelme mennyire szedte össze magát. 

  • 22.00: Arkansas-Toledo, Alabama-Middle Tennessee
  • 0.00: Tennessee-Oklahoma

Aki nem bírja az izgalmakat, az belenézhet a Texas A&M-Ball State-be, esetleg az Arkansas State-Missouriba, aztán éjjel kettőtől jön az éjszaka legjobb meccse, amely mindkét csapat számára a szezon egyik legfontosabb találkozója, még ha konferencián kívüli is. A Michigan State otthon a tavaly döntős Oregon ellen.

Mindkét csapat a rájátszásra pályázik, és nagyon kevés lehetőségük van a hibázásra, ennek fényében óriási a tét. A vendégeknél a múlt héten bemutatkozó és lesérülő Vernon Adams megkapta az engedélyt, hogy játsszon, a másik oldalon Connor Cookra helyeződik nagy teher. Nagyon szoros Spartans-győzelemnek néz ki, talán egy mezőnygól dönt majd. Aztán negyed háromtól egy újabb nagy meccs, csak ez már az SEC-ben: a Mississippi State az LSU-val játszik otthon, miközben a nézőtéren őrjöngve kolompol majd mindenki. A Miss State-nek nem sikerült annyira simára a Southern Miss elleni szezonnyitó, a futójáték jóformán az irányító Dak Prescottra korlátozódott. Az LSU még ennél is rosszabbul jött ki az előző hétből: vihar miatt törölték a McNeese State elleni meccsüket, úgyhogy nem volt idő hangolódni, egyből egy kemény SEC-rangadóval kell kezdeni. Leonard Fournette hős lesz, és az LSU valahogy kiszenved egy győzelmet, legalábbis ez a tippünk.  

  • 01.00: Texas A&M-Ball State, Arkansas State-Missouri
  • 02.00: Michigan State-Oregon
  • 03.15: Mississippi State-LSU

A hajnali sávra is akad még muníció: a BYU a múlt héten a Nebraskát tréfálta meg egy győzelmet érő hail maryvel, most otthon játszanak a rangsorolt Boise State ellen. Fél öttől pedig még azt is meg lehet nézni, hogy az újoncirányító Josh Rosen hogyan muzsikál a UCLA-ben azok után, hogy az első héten mindenkit elvarázsolt. Az ellenfél a UNLV lesz Vegasban. 

  • 04.15: BYU-Boise State
  • 04.30: UNLV-UCLA


Rovatok