Index Vakbarát Hírportál

Hát ez meg mi volt, kérdezhetik Arkansas-ban

2015.09.14. 14:29

Lement az egyetemi bajnokság második fordulója is, és ki gondolta volna, hogy egyesek már most siratni fogják a szezonjukat. Sokkok, majdnem sokkok, sokkolások és siralmak. 

Sokk

Az Arkansas-szurkolóknál valószínűleg nincsen most szomorúbb, mivel a SEC West titkos esélyesének tartott csapat teljes csődöt mondott a MAC-ben szereplő Toledo ellen, ráadásul otthon. Egy 16-12-es vereségbe szaladtak bele egy olyan meccsen, ahol a futójáték teljesen életképtelen volt, azt pedig nem sokan gondolták volna a szezon előtt, hogy Brandon Allen irányító lesz a legkiegyensúlyozottabb két meccs után, márpedig így van. De ez sem mentette meg az égéstől a Razorbackset, ami azért is különösen kínos, mert Bret Bielema edző pont a hétvége előtt szólt be, hogy az Ohio State-nek milyen macskajancsi menetrendje van. A hét pofáraesése az eddig egydimenziós Arkansas-é, aminek nagyon össze kell kapnia magát, ha komolyan akar valamit a SEC Westben. Ha nem is kínos, de a Tennessee-t is érzékenyen érintette, hogy 17-0-s vezetés után hosszabbításban kaptak ki 31-24-re otthon az Oklahomától, melynek a támadójátékáról még mindig nem derült ki, hogy mi is akar lenni valójában. 

Majdnem sokk

Az Auburn ugyan hosszabbításban megverte a FCS-ben szereplő Jacksonville State-et, de ez legalább akkora égés volt, mint az Arkansas veresége. Főleg azért mert a Jacksonville State gyakorlatilag lejátszotta a pályáról a bajnokesélyesnek kikiáltott Auburnt, ami örülhet, hogy az ellenfele könzervatívra vette az utolsó negyed végét, és negyven másodperccel az órán nem próbált mezőnygól közelbe kerülni, hanem inkább térdelt, úgyhogy jöt az overtime. Az Auburn 27-20-ra nyert, ám nagyon közel volt az évtized meglepetéséhez, aminek legalább akkora híre lett volna, mint amikor az Appalachian State megverte a Michigant 2007-ben. A rájátszáshoz közel viszont ilyen formával nem fognak kerülni. A védelem még nem heverte ki azokat a gyermekbetegségeket, amik tavaly annyi problémát okoztak, és az offense a jelenlegi formájában teljes talány. Jeremy Johnson fájdalmas interceptionöket jegyez, a játéka bizonytalan, és minden, csak nem Heisman-esélyes. Ha az Auburn nem szívja fel magát, hétvégén az LSU ellen baj lehet. 

Sokkolás

Az Ole Miss nem vett vissza a tempóból, második meccsüket is 70 szerzett pont fölött hozták le. Az első fordulóban a UT Martint 76-3-mal ütötték ki, szombaton a Fresno State volt a soron, 73-21-es verés lett belőle. Ha voltak kételyek Chad Kellyt illetően, azok kezdenek eloszlani, mert az irányító majdhogynem tökéletesen játszott. 346 passzolt yarddal és négy td-passzal zárta az estét, mellette a három td-elkapással záró  Quincy Adeboyejo villogott, és a támadójáték egyre jobban muzsikál, a védelemmel pedig eddig sem volt gond. Ja, és még az is belefért, hogy a defensive tackle Robert Nkemdiche megszerezze szezonbeli második TD-jét. A lehető legjobb dolog történik ezek után a hétvégén: a daráló Ole Miss a másik nagy formában játszó SEC-csapat, az Alabama ellen lép pályára egy olyan meccsen, ami a playoffra is hatással lehet. A Crimson Tide mellesleg a Middle Tennessee-t intézte el 37-10-re, Derrick Henry megint három touchdownnal tarolt. 

Siralmak

A Notre Dame-irányító Malik Zaire szezonjának vége, az majd kiderül, hogy a csapatának is ez lesz-e a sorsa. Mindenesetre a Texas elleni kiütéses vereség után a Virginia ellen már voltak problémák, na meg egy csodás trükkjáték, de Zaire-nek a súlyos bokasérülése előtt sem ment igazán. Szerencséjükre DeShone Kizer eleresztett egy győzelmet érő TD-passzt az utolsó percben, így behúzták a meccset 34-27-re, ám Kizernek a meccs előtt mindössze egyetlen passzkísérlete volt egyetemi szinten. A tapasztalatlanság pedig nagyon nem jön jól, pláne, hogy a hétvégén már a Georgia Tech nagyüzemi offensével kéne tartani a lépést. Zaire mellett egy négycsillagos true freshman, Brandon Wimbush a merítési lehetőség. Rosszul járt a South Carolina is, mert vállsérülés miatt jó időre bukták Connor Mitch kezdőirányítót, nem mintha eddig teljesen rendben lett volna az offense. 

Nem csalódás

Toronymagas esélyes volt az Ohio State a Hawaii ellen, de amikor a szünetben még csak 14-0 volt a bajnoknak, mindenki húzta a száját. A passzjátékban nem találták a ritmust, Cardale Jones helyett hamar jött J.T. Barrett, de nagyon neki sem ment, attól viszont még messze vagyunk, hogy aggódni kelljen a Buckeyes miatt. Mivel ők hétfő este kezdték a szezont, négy napjuk volt a Hawaii ellen felkészülni, ha nem tartottak pihenőt. Ez nagyon rövid idő, szóval ezek után hiába várt csodát tőlük bárki. Ezekiel Elliott így is futott 3 TD-t, de ami fontosabb, hogy a védelem összerántotta magát. 165 yardon tartották a Rainbow Warriorst, csak 8 sikeres passzt engedtek, volt négy labdaszerzésük, az egyik ráadásul TD-t is ért. A védelem tehát tartotta őket, a futójátékra pedig bármikor építhetnek. És ha valakinek csalódás egy 38-0, az hívja fel az Auburnt.



Rovatok