Index Vakbarát Hírportál

Van annál rosszabb, ha még Rex Ryan is rajtad röhög?

2015.09.19. 08:51
Az Arkansas Razorbacks és száját jártató edzője kisiklott a Toledo ellen, és már a második héten begyűjtötte az első vereségét, ami több okból kínos. Mi romlott el? Tailgate, 9. rész.

Elég nehéz bármit is mondani arra, hogy Bret Bielema előbb nekimegy az Ohio State menetrendjének, aztán a következő szombaton otthon kikap egy olyan meccsen, aminek legfeljebb szintfelmérőnek kellett volna lennie, mielőtt beindul a konferencián belüli dara. A végeredmény: még a Buffalo Bills-edző Rex Ryan is Bielemán röhög, hogy ő nem jártatja a száját arról, melyik csapatnak kivel kellene játszania. 

Kösz, Bret! Na de nem akarom kizárólag Bielemára ráhúzni a vizes lepedőt a Toledo elleni égés miatt, mert szépen kivette belőle mindenki a részét. Már az első negyedben lehetett látni, hogy valami nem teljesen oké, mintha a fiúkat megsütötte volna a fayetteville-i nap, mert egy értelmezhetetlen punt után a többi egység is sorra csődöt mondott. A védelem úgy reagált a volt alabamás Phillip Elly passzaira, mintha egy olyan tailgate-ről estek volna be, ahol mindenki extra adag bordát tömött volna magába. 

A futójáték nyekergett, Alex Collins betegen ment neki a meccsnek, és ez az első futások után már meg is látszott, szóval nem a Jordan-féle flu game lett belőle. Lehetett volna abban bízni, hogy akkor majd Brandon Allen fogja magát, és hibátlan passzjátékkal elviszi a csapatot, mint a szezonnyitón, és akkor majd minden rendben lesz. Dobált is becsülettel (53 passzkísérlet), de annyira egydimenziós volt a játék, hogy csodát őt sem tudott tenni, és hát amikor kellett, akkor csődöt mondott. Öt red zone-beli túrából egy nyavalyás touchdown és egy mezőnygól jött össze, meg a végén még engedett egy safetyt a Toledo. 12 pont, továbbá a rettegett futójáték részéről 104 yardos összprodukció volt az est termése. Grátisz szívás: a csapat legjobb elkapója, Keon Hatcher megsérült, műtik, legalább hat hétre kidőlt. 

Jó lenne minél hamarabb elfelejteni ezt az egészet, de akkora pofont kapott a nem is annyira titkoltan SEC West címre hajtó csapat, hogy egy ideig sajogni fog.

285 futott yard két mérkőzésen. 

Ez is mutatja: a futójátékot rendbe kell szedni, és a legendás o-line a Toledo ellen semmit nem tudott segíteni, hogy a földön jó legyen a Razorbacks. 

Alex Collins remélhetőleg most már egészséges lesz, óriási szükség lenne rá, hogy a csapat újra magára találjon a futójátékban. A történtek után már olyan elméletek is keringenek, hogy talán az új offensive coordinator Dan Enos túlságosan nagy hangsúlyt fektetett a passzjáték felhúzására, ami sikerült is, csak lehet, hogy közben más dolgok kárára történt mindez. Oké, Jonathan Williams nincsen, de Alex Collins nem lett rosszabb játékos, és pitbull Kody Walkeren is látszik, hogy ennél sokkal többre lenne képes, az újonc Rawleigh Williams sem egy elveszett fiú, éppenséggel róla mondta azt Bielema a szezon előtt, hogy ő is ezer yard közelébe érhet idén.  

Szombat délután ideális ellenfél jön, mert a Texas Tech futás elleni védekezése talán a százban sincs a bajnokságban, szóval itt lenne az alkalom, hogy ismét megtalálja önmagát a csapat, és elfeledtesse a múlt szombati botrányt. A vereségre még csak ne is gondoljunk, mert onnantól kezdve kisebb katasztrófába torkollhat a szezon, hiszen a Texas A&M, Tennessee, Alabama, Auburn elleni meccsekkel folytatódik a menetrend.   



Rovatok