Index Vakbarát Hírportál

Hetvenhét texasi népmese a TCU-tól

2015.09.19. 08:37

Bejött a papírforma: a TCU Horned Frogs 70-7 arányban büntette le az alsóbb osztályból érkező ellenfelét, a Stephen F. Austin Lumberjackst. Tailgate a TCU-val, nyolcadik rész!

Nem sokat lehet írni egy ilyen egyoldalú meccsről, ami gyakorlatilag arról szólt, hogy a TCU rájátszásra áhítozó legénységének az első heti, a Minnesota Golden Gophers ellen aratott, kicsit nyögvenyelős győzelme után sikerrel spanolja fel a nehéznek ígérkező szezon hátralévő részére. Az egyel gyengébb divízióból érkező, amúgy szintén texasi Lumberjacks tökéletes pofozógépnek bizonyult: gyakorlatilag egyetlen percig sem bírták az iramot a TCU ellen, és még mielőtt valaki fintorogni kezdene, hogy hát könnyű egy másodosztályu (Division I-FCS) csapatot így lemészárolni, annak eláruljuk, hogy annyira mégse: a korábban egyértelműen a rájátszásba várt SEC-vezérürü Auburnt a szintén a másodosztályban játszó Jacksonville State Gamecocks szívatta meg majdnem nagyon csúnyán, ráadásul hazai pályán (!),. a másik SEC-reménységnek kikiáltott Arkansas Razorbackst pedig csúnyán el is verte az ugyan az FBS-ben, de annak a legmacskajancsibb divíziójában, a MAC-ben játszó Toledo Rockets.

A fentiek fényében ez a 70-7, ha nem is minősül óriási fegyverténynek, mégiscsak impresszív. És akkor lássuk a részleteket: a Minnesota ellen kicsit még tétovának tűnő Travone Boykin kezd magára találni. Mondjuk, nyilván az erősebb csapatok ellen dől el annak a bizonyos Heismannek a sorsa, de a jelek biztatóak: ugyan földön is megindult néhányszor, de leginkább a biztonságos rövidpasszos játékokkal menetelt előre, amikor meg nem, akkor meg a hihetetlenül király nevű Kolby Listenbee-t kínálta meg egy hatvanyardossal, mindezt kancellári eleganciával. Meg is mutatjuk.

Egyébként a négy passzolt touchdownjával eddig hatvanat jegyez a TCU színeiben, amit egyedül csak a már évek óta a Cincinnatti Bengalsnél a rájátszásokban rendre elhulló Andy Dalton tudott átlépni: ő 71-gyel fejezte be az egyetemi karrierjét: ha Boykint nem töri kettébe valami vehemensebb védelem, bőven megdöntheti ezt a csúcsot. Apropó védelmek: ugyan ez csak a Stephen F. Austin volt, mégis öröm volt nézni, ahogy a TCU D-line-ja egyre inkább összerázódik, és rendre öli a futásokat, ami viszont szomorú hír, hogy Kenny Iloka, a kezdő free safety is lesérült, ami egészen elképesztő balszerencsesorozatot jelent a TCU-nak, hiszen vele együtt az ötödik játékos tűnik el tragikus hirtelenséggel a kezdőből, úgyhogy csak abban lehet bízni, hogy Dr. Gary Patterson okleveles esőcsináló valamit előhúz a kalapjából. A szombati meccs a SMU ellen mindenesetre ennél jóval keményebb lesz, de a papírforma még mindig a TCU mellett áll, és remélhetőleg KaVontae Turpin az ő védelmükből is ilyen eleganciával csinál majd hülyét. 



Rovatok