Index Vakbarát Hírportál

Abszurdabb TD-t kitalálni is nehéz: a dupla felpattanás csak a kezdet

2015.09.20. 10:17

Az év egyik legnagyobb meglepetését okozta az Ole Miss Rebels, amely idegenben verte az Alabama Crimson Tide-ot az egyetemi bajnokságban SEC idei talán legfontosabb rangadóján. Ehhez pedig minden idők egyik legőrültebb TD-ját is bevetették a vendégek.

A fogadóirodák előzetesen komoly esélyesnek tartották az Alabamát, amely azonban elég álmosan kezdett – a második negyedben voltak 17-3-as hátrányban is, míg a második félidő legelején az Ole Miss hihetetlen touchdownjával újra 14 pontos hátrányba kerültek 24-10-nél.

A TD-hez vezető eseményeket nehéz röviden összefoglalni: a Rebels irányítója, Chad Kelly kicsit pontatlanul, a feje fölé kapta a labdát a centertől, de még belekapva sikerült valahogy annyit javítani a helyzetén, hogy legyen esélye elkapni azt. Ez sikerült is, de mire összeszedte a labdát, már két Alabama-védő volt az arcában, így estében, lényegében úgy kellett eldobnia a passzt, hogy fel sem nézett. A célpont a két védő között várakozó Laquon Treadwell lett, de ő nem tudta megcsinálni az elkapást, ám szerencséjére a védő sisakjáról tovább pattanó labda a társánál, Quincy Adaboyejónál kötött ki, aki 66 yardos touchownt szerzett az akcióból.

Az Ole Miss őrült touchdownja

A felpattanó labda utáni TD visszatérő elem lesz lassan az SEC-ben, két éve az Auburn szerzett hasonló esetből touchdownt a Georgia ellen, életben tartva a konferenciadöntős reményeiket.

A furcsa események ezzel nem értek véget. A negyedik negyedben egy vitatott játékkal húzott el 36-24-re az Ole Miss: Kelly ugyan kicsit későn indította el a dobómozdulatot a Cody Core-nak adott 73 yardos touchdownnál, de még nem haladt át teljesen a line of scrimmage-en a dobásnál, ezért a visszajátszás után visszavonták a büntetést a bírók. Csakhogy azt elnézték, hogy a Rebels egyik falembere bőven 5 yarddal a szabályos területen túl blokkolt, pedig passztjátéknál maximum 3 yardot mehetett volna előre, így valójában szabálytalansággal szereztek újra komoly előnyt.

A legvégére az Alabama óriási hajrázva is csak 43-37-re tudott feljönni, így elbukta az SEC rangadóját. Az Ole Miss győzelme pedig alaposan átrendezi az erőviszonyokat, hiszen a tavaly rájátszásba jutó Alabama már most hátrányba került a nyugati csoportban az Ole Miss, a Texas A&M és az LSU mögött, így tehát az esetleges csoportdöntőhöz az kellene nekik, hogy a fenti hármas legalább egyszer bukjon a szezonban.



Rovatok