Index Vakbarát Hírportál

Tragédia, amit a Redskins művel az NFL-ben

2015.09.25. 10:12

A New York Giants két vereséggel kezdte a szezont, péntek hajnalban a Washington Redskins ellen kellett volna javítaniuk, hogy ne ússzon el az idényük idő előtt. A Redskinsnek is megvolt a maga baja, az irányítóhelyzet miatt nem túl békés a hangulat a csapatnál, állítólag nagy a feszültség a korábbi kezdő Robert Griffin III és a kezdőbe került Kirk Cousins között. 

Ezek után a Redskins a meccs elején rögtön megmutatta, hogyan kell siralmasan kezdeni: 

  • az első negyed elején puntjukat blokkolták, safety lett belőle
  • majd Kirk Cousins eladta a labdát az endzone-juk előtt, nem sokkal az interception után már kilencpontos előnyben volt a Giants. 

A washingtoniak irányítója gyengélkedett a folytatásban is, időnként értelmezhetetlen passzokat eresztett el, és messze nem találta el célpontjait, még ha az elkapói tök üresen voltak, akkor sem. Vagy dobásaiban nem volt olyan erő, mint kellett volna. A harmadik negyedben tizenkét pontos hátránynál pedig megvolt a második interceptionje is, miközben csapata csak két mezőnygólra volt képes. Cousins mindkét interceptionjénél hibázott, az ellenfél védői könnyedén csaptak le a labdára.

Az utolsó negyedben villant a sztárelkapó Odell Beckjam Jr. a Giantsnél, Eli Manning passzát kapta le szépen az endzone-ban, ezzel a Giants már tizenkilenc ponttal vezetett. 

Odell Beckham Jr. Makes a Big TD Catch

A Redskins szerencsétlenkedése az utolsó negyedben is folytatódott. Matt Jones szerzehetett volna touchdownt nyolc perccel a mérkőzés vége előtt, hogy még időben faraghasson a hátrányból. De miután átugrotta az egyik védőt, úgy két yarddal a gólvonal előtt kiejtette a labdát, úgyhogy TD helyett touchback lett, jöhetett a Giants, amely egyébként sikeresen fogta meg az egész meccsen a vendégek futójátékát, Jones 38 yardjával volt a legeredményesebb.  

A Redskins ugyan megkezdte később a felzárkózást, volt egy klassz 101 yardos kickoff-visszahordásból szerzett touchdownja Rashad Rossnak egy olyan periódusban, amikor 32 másodperc alatt 3 touchdownt jegyeztek a csapatok, viszont addigra már eldőlt nagyjából minden. A a meccset 32-21-re nyerte meg a Giants, amely megszerezte első győzelmét a szezonban, míg a Redskinsnek ez volt a második veresége.

A washingtoniaknál egyáltalán nem látszik megoldódni az irányítókérdés, még ha Kirk Cousins számai nem is voltak annyira botrányosak (30/49, 316 passzolt yard, 1 TD-passz, 2 interception), sokkal megbízhatóbban nem játszik, mint RG III, ráadásul Cousinsnak most már ugyanannyi (23) interceptionje van, mint csapaton belüli riválisának, csak éppen RG III-nek ez hatszázzal több passzkísérletből jött össze.



Rovatok