Index Vakbarát Hírportál

Senki, de senki nem tudta, hol a labda

2015.09.27. 08:28

Az egyetemi bajnokság negyedik fordulójának nagy meglepetése, hogy a Utah idegenben szedte darabokra a tavalyi döntős Oregont, ráadásul egy olyan trükkös puntvisszahordást is villantottak, amivel mindenkit, még a közvetítő csatorna kamerás emberét is sikerült megszívatni.

A vasárnap hajnali meccs a harmadik negyedben járt a meccs, és a Utah már 48-13-ra ment, amikor jött az Oregon puntja. A vendégek tökéletesen megetették az ellenféllel, hogy fair catch következik, azaz, nem kezdik majd el visszahordani a labdát. A labda viszont egyáltalán nem ott volt, ahol az oregonosok gondolták, hanem a pálya másik szélén, ahol Boobie Hobbs tök üresen várta, és zavartalanul indulhatott el vele vissza.

Mivel az Oregon teljes speciális egysége bedőlt a tökéletesen kivitelezett megtévesztésnek, és elmentek a másik irányba, ezért Hobbs 69 yardot sprintelhetett az endzone-ba, az utolsó ember sem fogta meg. De még a meccset közvetítő csatorna kamerását is sikerült megszívatni a trükkel, másodpercekig csak kereste, hogy hol van a labda. Az egyik oregonos kicsit felhúzta magát a szívatás miatt, és ellökte a fair catchet eljátszó ellenfelét. 

Ugyanezt a trükköt egyébként tavaly az NFL-ben is sikeresen megcsinálták: akkor a St. Louis Rams vette elő a playbookból a Seattle Seahawks elleni meccsen, be is jött, touchdownt szereztek.

Rams-seahawks. best fake-out punt return

De a Utah vasárnap hajnali puntjainál voltak még izgalmak. Az egyiket például meg kellett ismételni, mert a pálya fölött úszó pókkamerát találta el a punter a labdával. Ha már újra el kellett végezni, akkor úgy voltak, miért ne csináljanak egy fake puntot. Csakhogy ez majdnem kisebb katasztrófába torkollt, mert túl magas volt a snap, de Tom Hackettnek sikerült lekapnia a labdát, majd futni kezdett, ezzel 33 yardot nyert a Utah.

Végül 60-22-es verést adott az Oregonnak, amely már másodjára kapott ki az idényben, innen már nagyon borulnia kéne az erőviszonyoknak, hogy legyen esélye a rájátszásba jutnia a csapatnak. A Utah viszont továbbra is veretlen, ugyanúgy 4-0-s mérleggel áll csoportjában, ahogy az Arizonát verő UCLA. 

Az egy dolog, hogy a Utah agyonverte az Oregont, de még szét is szívatta.

Posted by 120 yard on 2015. szeptember 26.


Rovatok