Index Vakbarát Hírportál

Végy egy jó rúgót, na ez az, ami nem megy a Steelersnél

2015.10.02. 10:08

A Pittsburgh Steelers a kezdőirányító Ben Roethlisberger nélkül ment neki csütörtök esti rangadójának a Baltimore Ravens ellen, és ez sok jót nem ígért, mivel a csapat mérlege eddig 1-5 volt, amikor irányítójuk nélkül kellett meccselni a legnagyobb riválissal. 

Először kezdett tehát Michael Vick, aki tavaly még a New York Jets játékosa volt. A Ravensnél sem voltak sokkal jobbak az előjelek, mivel a csapat három vereséggel kezdte az idényt, egy negyedikkel pedig valószínűleg elszálltak volna a playoff-remények. 

A most is nagyon durván fizikális rangadón magára talált a Raven futójátéka, leginkább Justin Forsettnek köszönhetően, aki 150 yardot termelt, a meccs végére összesen 191 futott yarddal zártak, a passzjáték 161-re volt képes. Joe Flaco kiosztott egy touchdown passzt, de voltak könnyelmű labdavesztései is, és ötször sackelték a mérkőzésen. 

Ravens vs. Steelers

A Steelersnél továbbra is a rúgójátékos pozíciója okoz komoly fejfájást. Josh Scobee a meccs a meccs vége felé bebiztosíthatta volna a pittsburghiek győzelmét, de kétszer is csúnyán elrontotta mezőnygól próbálkozását. A Steelers ezért később többször is inkább ráment a negyedik próbálkozásra, ahelyett, hogy Scobee-nak átadták volna a helyet, hogy megpróbálja bevágni a labdát. A sérülések miatt augusztusban érkező rúgójuk négyszer hibázott már az idén mezőnygólból, a 40 yard fölötti próbálkozásokkal vannak igazán problémái, amikor abból a zónából kellett lőnnie, akkor 7 lövéséből csak 3 ment be. 

A másik oldalon viszont pont a rúgó, Justin Tucker döntötte el a rangadót: a hosszabbításban 52 yardról talált be, ezzel 23-20-ra nyert a Baltimore Ravens. 

A Steelersnél még hetekig nem játszhat majd Ben Roethlisberger térdsérülés miatt, a helyére beugró Michael Vick nyögvenyelősen kezdett, és a későbbiekben sem váltotta meg a világot, végül 124 passzolt, 33 futott yarddal és egy touchdown-passzal zárt. Le'Veon Bellnek viszont egyre jobban megy, a futójátékos most 129 yardot termelt, és megszakította a Ravens-védelem sorozatát: 29 meccs után engedték az aktuális ellenfelük egyik játékosát 100 yard fölé. 



Rovatok