Index Vakbarát Hírportál

Az Alabama nem hibázhat, az Ohio State-nek össze kell kapnia magát

2015.10.09. 12:48

A múlt héten már megint berúgott az egyetemi bajnokság, és jöttek a meglepetések, meg a szoros meccsek, és ha az idei héten nem is várható ekkora tűzijáték, azért érdemes lesz leülni a meccsek elé már hattól, mert néhány hype-vonat ki fog siklani másnap reggelig. 

Az esti hatos sávban kapásból jön a Red River Rivalry, ami izgalmasnak ugyan nem ígérkezik, de hát a hagyományok miatt esetleg érdemes lehet belenézni a Texas és az Oklahoma meccsébe. Szegény Longhorns romokban hever, az Oklahoma még veretlen, és talán most már Samaje Perine is elkezd futni náluk. 

A bajnoki címvédő Ohio State a múlt héten megúszta az Indiana ellen a vereséget, mert van egy Zeke Elliottjuk, de ha már a Maryland ellen is problémák lennének, akkor tényleg el lehet kezdeni aggódni Urban Meyeréknek. De nagy baj valószínűleg nem lesz, mert a Maryland futás ellen nem tud védekezni, és ha Zeke kétszer-háromszor megindul, azzal el is dőlhet a meccs. Ha valaki horrort akar látni, akkor nézze meg, hogy szerencsétlen Kansas mire megy majd az ország egyik legmagasabb fordulatszámán pörgő offense-ét felvonultató Baylor ellen. 

  • 18.00: Texas-Oklahoma, Ohio State-Maryland, Kansas-Baylor

A fél tízes sávban azért ennél már egy fokkal izgalmasabb dolgok jönnek, például az SEC-ben: a South Carolina otthon játszott volna az LSU ellen, ám jött a hurrikán, ami miatt el kellett vinni Baton Rogue-ba a meccset. De nem ez lesz az egyetlen baja a Gamecocksnak, mert ott lesz a pályán Leonard Fournette is, az eddigiek alapján aligha lesz rá válasza a védelemnek. 

A keleti csoportban a Georgia és a Tennessee feszül majd egymásnak, a szezon előtt úgy nézett ki, ez a két csapat versenyzik majd a csoportgyőzelemért. Aztán a Tennesse kisiklott. A georgiaiak az Alabama elleni sima vereség után igyekeznek majd összeszedni magukat, a Tennessee meg azon lesz, hogy október elején ne kelljen kukázni a szezont, mert a negyedik vereség már ezt jelentené. Sok futás, nagy birkózás, szoros meccs, és talán Georgia-győzelem.

Az ACC-ben a Clemson a Notre Dame elleni győzelem után tele önbizalommal verheti el a Georgia Techet, ami meglepően alulteljesít az idén. A Big 10-ben is lesz izgalom, sőt, talán ennek a sávnak a legérdekesebb meccse lesz a Michigan-Northwestern. Sok pontra ne számítsunk, csak embertelen küzdelemre, ami után egy nagy sorozat majd megszakad. A Northwestern ugyanis öt meccs után is veretlen, a Michigan viszont a legutóbbi két meccsén pontot sem kapott. Na nem mintha a Northwestern védelme kevésbé lenne kemény, scoring defense-ben ők a legjobbak az országban, pont a Michigan előtt. 

  • 21.30: LSU-South Carolina, Tennessee-Georgia, Michigan-Northwestern, Clemson-Georgia Tech

Éjjel egytől nagy testek randevúznak a tuscaloosa-i éjszakában: jön az Alabama és az Arkansas ütközete, tavaly a Crimson Tide egy ponttal épphogy leverte a Razorbackset idegenben. Leginkább az lesz érdekes, hogy az Arkansas óriási falemberei, hogyan tudnak majd utat nyitni a futójátéknak, ami ellen jobban kevesen védekeznek, mint az Alabama.  Az Arkansas nagy várakozásokkal indult neki a szezonnak, aztán jött a pofára esés, igaz, az utóbbi két meccsükre már sokat javultak, de nem valószínű, hogy meg tudják majd állítani a Bamát, aminek az Ole Miss elleni vereség után már nem nagyon férne bele még egy. 

Fél kettőtől a playoffra hajtó TCU meccsel a Kansas State-tel, ami azért egy fokkal nagyobb kihívást jelent majd, mint a Texas kifélézése a múlt héten. A Florida Gators a szezon egyik nagy meglepetése az idén, az Ole Misst megverték, és most a Missouri jön idegenben, de az eltiltott Maty Mauk irányító ellenére meg kell majd szenvedniük a floridaiaknak a combos védelem ellen, ha akarják azt a hatodik győzelmet, és miért ne akarnák?

  • 01.00: Alabama-Arkansas
  • 01.30: Kansas State-TCU, Missouri-Florida

Éjjel kettőtől érdemes elnézni a Florida State-Miamira, már csak a rivalizálás miatt is. Tavaly a Miami majdnem elkaszálta az FSU-t, de végül megmenekültek Winstonék. Idén talán nem lesz annyira szoros a meccs, de amiatt aggódhat a Seminoles, hogy legnagyobb offense-fegyverük, a futójátékos Dalvin Cook nem százszázalékos. 

És hogy miért éri meg hajnal négyig fent maradni? Nos, jön a nagy leszámolás a Pac 12-ben, két veretlen csapat, a Utah és a Cal feszül egymásnak. A Utah az év nagy sztorija eddig, különösen azóta, hogy agyonverték az Oregont, és már az AP listáján az ötödik helyen tanyáznak. A Cal viszont 2007 óta nem kezdett ilyen jól szezont, Jared Goff pazar formában van, csak túl sokszor sackelik, és ezen múlhat ez a mostani meccs is. A Pac12-ben kevés olyan csapat maradt, ami jó eséllyel pályázhat a rájátszásra, szóval ezért is lesz érdekes a meccs.  

  • 02.00: Florida State-Miami
  • 04.00: Utah-California


Rovatok