Index Vakbarát Hírportál

Húsevő baktérium miatt amputálhatják egy NFL-játékos lábát

2015.10.13. 11:28

40 fokos lázzal került kórházba október elején a New York Giants tight endje, Daniel Fells, akiről megállapították, hogy MRSA-fertőzése van a bokája tájékán. Fellsen azóta öt műtétet hajtottak végre, állapota pár napja stabil, de még mindig nincs túl a nehezén, az orvosok az életéért küzdenek, és lehet, hogy a lábfejét amputálni is kell.

A pályafutásának már biztosan vége.

Az öt eddigi műtéten kívül még biztosan több beavatkozásra is szükség lesz a játékosnál, akiről hétfő este elterjedt, hogy lábfejének egy részét már amputálták is, de később ezt úgy módosították, hogy a lábfejéhez nem nyúltak, de a bokája környékén annyi kárt okoztak az eddigi műtétek, hogy a pályára már biztosan nem térhet vissza.

A Giants vezetőedzője, Tom Coughlin hétfőn megerősítette, hogy a liga egyik legjobban blokkó tight endjének tartott Fells állapota három napja stabil, de még mindig nincs túl a nehezén.

Az NFL.com forrása szerint Fells szervezetébe egy korábban elszenvedett lábujj- és bokasérülésre kapott kortizon-injekcióval kerülhetett a fertőzés.

Mi az az MRSA?

A methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA) baktérium (másnéven húsevő baktérium) által okozott fertőzés nem reagál a staphylococcus fertőzés esetén alkalmazott antibiotikumra, ezért rendkívül nehéz a gyógyítása. Staphylococcusok egyébként normál körülmények között is élnek a bőrön, vagy az orrüregben, a népesség mintegy 30%-ánál. A baktérium általában ártalmatlan, hacsak be nem jut egy sérülés, bőrseb felszínére, olvasható az Egészségkalauzon

Az NFL-ben 2013-ban már kitört egy komolyabb MRSA-fertőzés, abban három Tampa Bay Buccaneers-játékos volt érintett, köztük az a kicker, Lawrence Tynes, aki korábban Giantset erősítette. Rajta kívül a falember Carl Nicks és a védő Johnthan Banks kapta még el a fertőzést, Nicksnek azóta abba kellett hagynia a játékot.



Rovatok