Index Vakbarát Hírportál

Az utolsó megálló a novemberi daráló előtt

2015.10.30. 14:29

November mindig a legnehezebb hónap az egyetemi bajnokságban, jönnek a konferencián belüli nagy rangadók, és eldől, hogy melyik az a 6-7 csapat, amit számításba lehet majd venni az alapszakasz után. De a végén csak négyen maradnak, és a négy felé már most óriási lépést tehet valaki. Nézzük a programot.

Halloween alkalmából egy rakás csapat speciális mezekben lép pályára, de ennél is jobb hír, hogy az amerikaiak még nem állítottak órát, ezért most korábban indul a program, délután öttől el lehet kezdeni a szombati maratont. Rögtön ott lesz egy Auburn-Ole Miss, ami még mindig fontos lehet, ha az Alabama bukik következő héten az LSU ellen. Az Ole Miss ugyanis megverte korábban az Alabamát, úgyhogy az Auburn ellen életben kell tartani a reményeket, és ehhez nagy segítséget nyújthat Robert Nkemdiche, aki agyrázkódása után visszatér, csak nehogy megint baj legyen vele, amikor az offense-be állítják be. A Rebelsnél a Texas A&M elleni 23-3-as győzelemnél már éledezett a futójáték, ezt is fejleszthetik tovább most. Ha az Auburn nyer, az Ole Miss kiszáll minden versenyből, de az Auburn már azért játszik, hogy egyáltalán bowl-meccse legyen. 

Mennyire keseredett el a Florida State, miután a múlt héten a Georgia Tech ellen egy blokkolt mezőnygólból visszahordott TD miatt elvesztették a veretlenségüket? A Syrcause ellen megnézhetjük, és várhatóan Dalvin Cook elég lesz, hogy eldöntse a mérkőzést. Ez lesz a nagy bemelegítés a Clemson elleni leszámolás előtt, ahol még mindent a maguk javára fordíthatnak. 

  • 17.00: Auburn-Ole Miss, Florida State-Syracuse

Aki szereti a Pac 12-t, de állandóan azért bánkódik, hogy nem képes ébren maradni, annak most örömhírünk van: két meccs is este nyolctól kezdődik, ráadásul nem is rosszak. Oké, a USC és a Cal sem rangsorolt már, de ettől még lesznek itt izgalmak, mert a USC kezd magára találni az edzőváltás után, elbántak a veretlen Utah-val is.  A Cal ellenben kisebb lejtmenetbe került az őtgyőzelmes kezdés után, ezt próbálják megállítani szombaton, és Jared Goff is abban reménykedik, hogy az elmúlt két meccs gyötrelmein sikerül túllépni. Szórakoztató és szoros derbi lehet belőle. A másik Pac12-meccsen a UCLA otthon szór majd pontokat a Colorado ellen.

Fél kilenctől már jön a szombat legfontosabb rangadója: a Florida és a Georgia találkozik semleges pályán, ahol nagyjából az lesz a tét, hogy kié lesz a SEC Eastben a csoportgyőzelem, és a SEC-döntő, ahonnan már csak egy lépés a rájátszás. De ne szaladjunk ennyire előre. A Geoergiának vannak gondjai Nick Chubb elvesztése óta, a Missouri elleni meccsen TD-t sem szereztek. Úgyhogy lenne min javítani, hogy megnehezítsék a Florida dolgát, amely az LSU elleni vereség után egy hetet pihent, hogy rendezze a sorait Treon Harrisszel, aki egész biztatóan ugrott be az elsőszámú irányító Will Grier eltiltása után. A tét elég nagy, ha a Florida nyer, akkor már csak az alapszakaszt záró FSU elleni derbitől kell tartania igazán.

Aki a sokpontos meccsek világában szeretne kalandozni, az feltétlenül váltson jegyet a Texas Tech-Oklahoma State-re, és tegye fel az összes pénzét a pontokra. A Texas Tech szezonja megint kicsit elúszóban van, az Oklahoma State pedig hiába veretlen, nagyon kemény ellenfeleik még nem voltak, az igazság novemberben derül majd ki: Oklahoma, TCU és Baylor jön nekik, innen is együttérzésünket küldjük. 

  • 20.00: Cal-USC, UCLA-Colorado
  • 20.30: Florida-Georgia, Texas Tech-Oklahoma

A következő megálló éjfél, csupa érdekességgel. Az AAC egyik büszkesége, a még veretlen Houston egy SEC-es skalpra vadászik, és valószínűleg meg is lesz neki a Vanderbilt ellen, hacsak a Vandy védelme nem fog ki kivételes napot. A Michigan a Minnesota otthonában játszik, mindkét csapatot sokk után van. Jim Harbaugh a Michigan State elleni drámai vereséget igyekszik kiheverni, a Minnesota pedig Jerry Kill edző váratlan visszavonulását. Valószínű forgatókönyv: a Michigan-védelem felfalja a gyengécske hazai támadójátékot. 

Pályán lesz a már 16. kiemelt Memphis is a Tulane ellen, Paxton Lynch irányító tovább növelheti a draftértékét a nagy novemberi leszámolás előtt. Fél egytől pedig érdemes belenézni a Kentucky-Tennessee-be is. 

  • 0.00: Vanderbilt-Houston, Minnesota-Michigan, Memphis-Tulane
  • 0.30: Kentucky Tennesse

Aztán főműsoridőben a Temple (!) mérkőzése jön, az AAC harmadik veretlen csapata ugyanis a Notre Dame-t fogadja majd, várhatóan pazar hangulatban. A hazaiak történelmi szezont futnak, és óriási esély előtt állnak, a védelmük nagyon rendben van, ám ez az offense-re már aligha mondható el, és eléggé kiszámítható módon Jahad Thomasra támaszkodnak. Túl nagy falat ez az Owlsnak, várhatóan becsúszik az első vereség, de nem adják majd olyan könnyen magukat, a Notre Dame pedig várakozhat tovább, melyik veretlen bukik ki előle. 

  • 01.00: Temple-Notre Dame

Hajnalra egy könnyed pontzuhatagot tudunk még ajánlani: a nyolcadikként rangsorolt Stanford a Washington State vendége lesz. A Cardinal továbbra is a Pac12 legjobb esélye a rájátszásra, szóval csak adják oda Christian McCaffreynek a labdát, és minden rendben lesz, ugyanakkor a Washington State egészen a végéig versenyben maradhat, hogy hajnalra is maradjon izgalom, pláne, hogy a Stanfordnak egy második vereség már nem fér bele. 

  • 03.30: Washington State-Stanford


Rovatok